Nyheder fra UFF Humana

I UFF-Humana er vi glade og stolte over at udsende Aktivitetsrapport 2018 som tydeligt viser værdien af foreningens arbejde. 

I 2018 indsamlede vi i alt 2.115 tons brugbart tøj, sko og tekstiler. Gennem indtægterne fra salget af tøjet har vi betalt donationer til forskellige projekter i Afrika, vedrørende bæredygtigt landbrug og miljø, udvikling af lokalsamfund, sundhed og uddannelse. Disse projekter er et betydningsfuldt bidrag til at formindske konsekvenserne af fattigdom og støtte forskellige samfund i arbejdet med at løse nogle af verdens vigtigste udviklingsmæssige udfordringer.
Her kan I læse mere om højdepunkterne i løbet af 2018:

aktivitet2018 frontpage

UFF-Humanas oplysningsprojekt med titlen ”Mød unge brobyggere fra Zimbabwe, der arbejder med verdensmålene” fik den 1. september besøg af Ross Phiri og Tatenda Emmanuel Muchuwa.
I løbet af september måned har de to unge mænd fra HOPE projektet i Zimbabwe holdt foredrag og debatter med unge mennesker rundt omkring i hele Danmark. Mere 300 unge mennesker fra 7 forskellige uddannelsesinstitutioner har haft besøg af Ross og Tatenda og diskuteret hvordan unge mennesker i Zimbabwe arbejder med Verdensmålene for bl.a at stoppe sult, sikre bedre sundhed og arbejde for ligestilling blandt mennesker. Det har været en stor oplevelse for Ross og Tatenda at møde danske unge og diskutere FNs Verdensmål med dem og sammen finde ud af hvordan fattigdom og sult kan reduceres og hvordan man både i Danmark og i Zimbabwe kan være med til at minimere klimaforandringerne og samtidig også tilpasse sig dem gennem mere ansvarlig omgang med vores ressourcer. Hermed fotos fra to af Ross og Tatendas foredrag.

Foredrag om projektet HOPE i Zimbabwe på RUC

Foredrag om projektet HOPE i Zimbabwe på RUC

Hvordan vil i bruge 1 million kroner på Verdensmålene

Hvordan vil i bruge 1 million kroner på Verdensmålene

Ross fortæller om menneskers situation i Zimbabwe

Ross fortæller om menneskers situation i Zimbabwe

Ross og Tatenda starter med at fortælle om sig selv

Ross og Tatenda starter med at fortælle om sig selv

Spørgsmål og svar aktive elever på Gram skole under foredrag

Spørgsmål og svar aktive elever på Gram skole under foredrag

Zimbabweansk madaften på RUC lavet af Ross og Tatenda inden foredraget

Zimbabweansk madaften på RUC lavet af Ross og Tatenda inden foredraget

 

UFF-Humanas daglige leder Else Hanne Henriksen var i juli måned på projektbesøg i Zimbabwe, hvor vores samarbejdspartner DAPP er i fuld gang med at yde nødhjælp til ofrene af cyklonen Idai, med støtte fra CISU-Civilsamfund i Udvikling og DERF-Dansk Nødhjælpsfond. Indsatsen startede den 1. maj og forventes afsluttet den 1. september.

Dette er et eksempel på, hvordan to medlemmer af Federation Humana People to People - UFF Danmark og DAPP Zimbabwe - har forenet kræfter og ressourcer og omsat det til handling for at hjælpe med at tackle de ødelæggende konsekvenser af Idai.

DAPPs indsats er koncentreret i Chimanimani distriktet. Det første skridt bestod i at organisere møder med lokale myndigheder og øvrige hjælpeorganisationer i området for at identificere behov og prioriteter samt koordinere indsatser, så disse ikke overlapper hinanden. DAPP koordinerer med World Vision, som også har fokus på spørgsmål som fødevaresikkerhed, vand og sanitet.

Mere end 4.500 mennesker vil blive direkte involveret, og flere tusinde vil blive indirekte berørt. I processen med at identificere de 1.000 familier, der skulle deltage i projektet, viste det sig, at 736 familier er ledet af kvinder, mens kun 264 er ledet af mænd. Denne store forskel skyldes at en god del af mændene ikke bor i området, men har søgt til andre dele af landet eller endda til udlandet for at finde arbejde.

Besøg til en af de mange ødelagte områder i Chimanimani

Besøg til en af de mange ødelagte områder i Chimanimani

DAPP hjælper med at etablere latriner i landsbyerne

DAPP hjælper med at etablere latriner i landsbyerne

Tale af DAPP leder til de mange fremmødte , inden uddelingen går igang

Tale af DAPP leder til de mange fremmødte , inden uddelingen går igang

Hjælpere står klar til at tømme lastbilen med de mange madvarer til folk

Hjælpere står klar til at tømme lastbilen med de mange madvarer til folk

DAPP medarbejder uddeler fødevarer i Chimanimani

DAPP medarbejder uddeler fødevarer i Chimanimani

Mathias Paradzai, leder af DAPP Zimbabwe i gang med uddeling af fødevarer

Mathias Paradzai, leder af DAPP Zimbabwe i gang med uddeling af fødevarer

Nogle af hovedresultaterne indtil nu er:

 • Byggeri af 150 latriner til 150 familier - 114 af dem blev udvalgt, fordi deres latriner var blevet ødelagt af Cyclonen Idai.
 • Dannelse af 6 sundhedsklubber i tre landsbyer med deltagelse af i gennemsnit 30 personer i hver. Klubberne har produceret 60.000 mursten og modtaget cement og andre materialer til opførelse af latrinerne. Klubberne har også fået grundlæggende træning i murearbejde.
 • Identificering af 20 vandposter ødelagt af cyklonen og planlægning af deres rehabilitering.
 • Uddeling af fødevarepakker til 1.000 familier og næringsrigt mad til mere end 700 spædbørn, der modtog mellem et og to kilo hver.
 • Uddeling af vandrensningspakker, der er i stand til at rense 3.500 liter vand, svarende til et vandforbrug for 100 familier med fire medlemmer i hver i cirka fire måneder.
 • Uddeling af 1.000x20 liter spande med vandhaner til 100 husholdninger.
 • 800 kvinder og unge piger har modtaget hygiejnebind.
 • 1.000 familier har modtaget sæbe.

Ved den offentlige uddeling af fødevarepakker, udtrykte især mødre deres taknemmelighed. "Vi sultede i dette område, det var svært at se vores børn gå uden mad og ikke vide hvad vi skulle gøre".

Tendai Mukuti, der lever med et handicap, takkede også DAPP for hjælpen med at sige "Situationen for handicappede er blevet værre efter denne katastrofe. Jeg vil gerne takke DAPP, som har givet mig håb og et sted at starte fra "

Kvinder, der modtog hygiejnebind, sagde, at deres behov undertiden er glemt i nødsituationer, og alligevel er det en del af deres månedlige behov.

5 august 2019

Hermed mål og resultater af et 13 måneders projekt i Guinea-Bissau, der har arbejdet målrettet i forhold til Verdensmål nr.4 - Kvalitetsuddannelse for Alle.
Projektet, som er støttet af en bevilling fra CISU ( Civilsamfund i Udvikling) startede i 2018 og er afsluttet her i 2019.

Planlægning og præsentationer som en del af projektet

Planlægning og præsentationer som en del af projektet

Daglig leder Else Hanne Henriksen fortæller hvordan UFF Humana arbejder med Verdensmålene under et møde med OGD i Bissau i november 2018

Daglig leder Else Hanne Henriksen fortæller hvordan UFF Humana arbejder med Verdensmålene under et møde med OGD i Bissau i november 2018

De vigtigste mål og resultater af dette projekt har været:

 1. at fremme retten til kvalitetsuddannelse for alle børn i Guinea-Bissau gennem et nord-syd partnerskab
 2. at øge civilsamfundets niveau af viden om det nationale uddannelsessystem gennem formidling af de lovmæssige rammer, politikker, strategier og programmer i uddannelsessektoren, med særligt henblik på grundskolen.
 3. at styrke civilsamfundets kapacitet mht. at kræve inkluderende kvalitetsuddannelse i Guinea-Bissau, med anvendelse af Undervisningsministeriets vejledninger og med forøget viden om den rolle, som civilsamfundet bør spille som en afgørende kraft i udviklingsprocessen.

I forbindelse med alt dette, har der i dette projekt være involveret 250 lærere fra Bafata-provinsen, 150 unge studrende fra Bafata og Cacheu, 125 kvinder fra forskellige lokale organisationer, 30 religiøse ledere såvel som andre civilsamfundsaktører.

Takket være radioudsendelser har yderligere mere end 185.000 mennesker i Bafata og mere end 200.000 mennesker i Cacheu fået information om vigtigheden af uddannelse som en grundlæggende rettighed og civilsamfundets evne til at fremme et uddannelsessystem af god kvalitet.

UFF-Humana arbejder tæt sammen med Genbrug til Syd (GTS) for at skabe udvikling blandt verdens fattige. Dette gøres ved hjælp af forsendelser med brugt udstyr, bl. a. til Guinea- Bissau i Vest Afrika. Udstyret er med til at dække umiddelbare behov for skolemøbler, men fungerer også som en katalysator for yderligere uddannelse i landområderne. I 2018 har UFF-Humana søgt og fået bevilget fragt af containere med skolemøbler og computere til vores partnerorganisation ADPP i Guinea-Bissau. Dette udstyr bidrager til at forbedre børn og unges uddannelse. Unge kommer i skole og får færdigheder til at skabe en bedre fremtid. For at lære ordentligt, skal man sidde ordentligt. Tjek denne film og se hvordan genbrug fra Danmark er med til forbedre uddannelse i Guinea- Bissau. Vi vil bruge denne mulighed til at takke alle vores partnere, især Genbrug til Syd og Nødhjælpsdepotet for deres engagement i at bidrage til udvikling blandt verdens fattige. Er du blevet inspireret af dette projekt? Og har du lyst til at engagere dig i arbejdet med at skabe udvikling for fattige mennesker? Så skriv til os for yderligere information på mail til:

Underkategorier