Nyheder fra UFF Humana

see Idai emergency appeal

Humana People to Peoples Partnershipteam i Europa, har oprettet denne Crowfunding, https://www.gofundme.com/gofundmecomhelp-mozambique hvor man kan donere hjælp til nødsituationen i Mozambique, Zimbabwe og Malawi forårsaget af cyklonen Idai.

Det er anslået at 2,6 millioner mennesker er blevet ramt af, hvad FN siger, kan være "den sydlige halvkugles værste katastrofe" i watch Mozambique, Malawi og Zimbabwe.

Det fulde omfang af ødelæggelserne er stadig ikke klar, med mange områder, herunder Mozambiques næststørste by Beira, stadig afskåret fra hjælp på grund af skader på infrastrukturen. Over 400.000 mennesker har mistet deres hjem. Humana People to People’s nationale partnere ADPP Mozambique, DAPP Zimbabwe og DAPP Malawi er i området og koordinerer med andre beredskabsindsatser for at yde grundlæggende assistance til de berørte og forberede en længerevarende genopbygning.

Donationer, der modtages via dette opråb, vil blive brugt til at yde nødhjælp til de tusindvis af mennesker, der har behov for husly, tøj, fødevarer, vandrensning og sundhedsbistand. Opdateringer vil blive givet løbende og som situationen udvikler sig.

Humana People to People-medlemmer appellerer om støtte - og takker for alle donationer.

Støt ofrene og de overlevende – hjælp os til sammen med disse mennesker at genopbygge deres lande.

DAPP Zimbabwe supports the flood victim in Southern Africa

 UFF-Humanas partner i Zimbabwe, DAPP Zimbabwe har doneret mad, tæpper og materialer til ofrene for stormen Idai i Zimbabwe. Hjælpen er blevet overdraget til civilbeskyttelsesrepræsentanterne på Manyame luftbases indsamlingscenter.

DAPP Zimbabwes landsdirektør Mathias Paradzai sagde ved overdragelsen af nødhjælpen følgende: "DAPP Zimbabwe sørger sammen med hele nationen over dem, der har mistet livet i denne katastrofe, og vi håber på hurtig hjælp til de skadede".
Han tilføjede, at de ødelæggende virkninger af denne katastrofe er vidtrækkende og sagde blandt andet : "Vi har en lang vej med genopbygning foran os, og vi skal fortsætte med at arbejde sammen for at hjælpe de berørte familier".

DAPPs nødhjælpsarbejde kan støttes gennem UFF-Humana med bidrag på mobilepay til 234357 skriv NØDHJÆLP på bidraget.

Ifølge de nyeste tal fra OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) er 259 mennesker døde, 162 er såret og mindst 500 er meldt savnet.
OCHA anslår, at en kvart million mennesker i Zimbabwe har brug for fødevarehjælp
Stormen Idai betragtes, som en af de værste tropiske cykloner i Afrika, der har forårsaget katastrofale skader i Mocambique, Zimbabwe og Malawi.
På videoen herunder kan man se, hvor voldsomt det gik til i Zimbabwe.

https://youtu.be/NjcjAacizjA

 

HOPE Avis nr34Læs om unge aktivister i Zimbabwe.

Nu kan UFF-Humanas nye nummer af HOPE avisen downloades.
Denne avis blev første gang udgivet i år 2000, da UFF-Humana begyndte at støtte Aidsbekæmpelses projektet TCE,
(Total Control with the Epidemic) i Zimbabwe.
Da TCE projektet sluttede i 2014, forsatte vi i UFF-Humana, med at støtte kampen mod HIV/AIDS i Zimbabwe gennem HOPE projektet.
HOPE projektet giver bl.a. hjælp til selvhjælp til børn, unge og voksne som er berørt af følgerne af HIV/AIDS epidemien i Zimbabwe.
I avisen kan I læse om hvordan unge aktivister arbejder med mange af FNs 17 verdensmål og hvordan computere og symaskiner giver håb om jobs i Zimbabwe.
Der er også en artikel fra Namibia, som har stor succes i kampen mod HIV/AIDS.

Download HOPE avis nr. 34 fra dette link

Tropisk Storm i det Sydlige AfricaOp mod halvanden million mennesker i Mozambique, Malawi og Zimbabwe har mistet strøm, veje, telefonforbindelse eller hjem. Den tropiske cyclon Idai væltede træer og huse, mens voldsom nedbør skyllede broer bort og begravede hele bydele i mudderskred. Søndag aften var mindst 150 mennesker omkommet i det sydlige Afrika som følge af den tropiske cyclon Idai, der brølede videre ind mod sin egen opløsning i kontinentets tørre ørkenhøjland, mens den efterlod et hundreder kilometer bredt spor af ødelæggelse og elendighed i nogle af verdens fattigste lande. Mens stormen forsvandt mod vest, var mange hundrede fortsat savnede i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, hvor hvirvelstormen efterlod tusinder strandet bag ødelagte veje, bortskyllede broer og tabte telefonforbindelser.

 

Læs mere fra dette link
https://globalnyt.dk/content/hundreder-draebt-af-tropisk-storm-i-det-sydlige-afrika

 

Jeg hedder Rukudzo Evelyn Kabondo, og jeg er en af de unge piger, som kom med i syklubben i HOPE Bindura. Jeg er nr. 3 ud af 6 børn, har 2 brødre og 3 søstre og bor sammen med mine forældre. Jeg har gennemført ”Form 4” i min skole (svarer ca. til 10. klasse), men jeg kan ikke hente mit afgangsbevis, fordi jeg endnu ikke har kunnet betale mine skolepenge.
Mens jeg så mig om efter andre muligheder, hørte jeg om syklubben og besluttede at komme med i den. Jeg har nu syet en nederdel til mig selv, syet skoleuniformer både til piger og drenge, en kjole til en lille pige, og lige nu er jeg ved at sy en langærmet skjorte. Alle disse ting har været en del af niveau 1 i mit sykursus, og jeg vil rigtig gerne gennemføre alle 3 niveauer.
Vi lærer ikke bare at sy, men i timerne har vi også fokus på at diskutere vigtige emner fra HIV til ernæring, pubertet, sex og sundhed. Jeg synes, at disse emner er meget vigtige, så jeg tager den viden, som jeg får, med hjem og deler den med min familie og med mine venner i det område, som jeg kommer fra.

Pakning af sportstøj I Næstved

Pakning af sportstøj I Næstved

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Sportstøj fra Næstved

Sportstøj fra Næstved


Takket være syklubben, kan jeg tjene penge til at leve for ved hjælp af mine færdigheder i at sy, og jeg kan spare sammen til at få mit afgangsbevis fra skolen. Jeg puffer til andre piger fra mit område for at få dem til komme med i syklubben.

Har I en symaskine stående, som I ikke bruger, eller kender I evt. nogen, der har en symaskine, som de gerne vil donere så skriv til ang. afhentning.

Sendingen med udstyr til Zimbabwe bliver pakket af Nødhjælpsdepotet Danishreliefgroup.dk i Næstved den 1.april. Symaskinerne bliver fordelt til Child Aid projektet i Shamwa og til HOPE projektet i Bindura, som drives af DAPP Zimbabwe. Hermed lidt fotos af nogle af de symaskiner som DAPP modtog i 2018, samt nogle af de kjoler, som er blevet syet af kvinder i Child Aid projektet. Nogle af disse symaskiner kommer fra MultiCenter Syd og er blevet tjekket og evt. repareret af Nødhjælpsdepotet inden de er blevet sendt til Zimbabwe.

Underkategorier