Nyheder fra UFF Humana

uff containerTak til alle der har doneret tøj eller givet plads til en UFF-Humana container i 2016.

UFF-Humana siger med dette brev Mange Tak til alle jer der har kommet tøj i UFF-Humanas tøjcontainere og til jer der giver plads til en  af vores tøjindsamlingscontainere.

På landsplan indsamlede vi i 2016 over 2.100 tons tøj, sko og tekstiler til genbrug og genanvendelse og har således bidraget til en besparelse i CO2 udledning på over 50.000 tons.

UFF-Humanas aktiviteter resulterer i betydelige samfundsfordele, heriblandt de miljømæssige fordele, som er forbundet med indsamlingen og genbrug af tøj; UFF-Humanas tøjindsamling resulterer i 95% genbrug og genanvendelse af tøjet. Hertil kommer skabelse af arbejdspladser og økonomisk aktivitet i de lande, der modtager tøjet, som en følge af handlen med tøj. Sidst men ikke mindst får mange mennesker mulighed for at købe brugt tøj af god kvalitet til overkommelige priser.

UFF-Humana har siden 2013 deltaget i projektet "The Nordic textile reuse and recycling commitment" under ledelse af Nordisk Ministerråd. Kernen i ordningen er en standard for gennemsigtighed og miljømæssige resultater. I projektets implementeringsfase blev certificeringskriterierne testet og justeret. Projekterne gennemføres i 3 nordiske kommuner, København, Malmø og Halden henholdsvis, i samarbejde med aktører, der indsamler brugte tekstiler i disse 3 kommuner. Projektlederne udvalgte UFF-Humana til at være den danske deltager. Som en konsekvens heraf er UFF-Humanas praksis mht. behandling af tøjet, dokumentation for alle mængder og administrative systemer i den forbindelse blevet gransket ned i mindste detalje af firmaet Bureau Veritas. UFF-Humana er dermed den indsamler i Danmark, som er længst fremme i forhold til at opnå certificering efter en ny fælles nordisk standard.

I overensstemmelse med sit formål giver UFF-Humana donationer til sociale udviklingsprojekter. I 2016 har UFF-Humana doneret 800.000 kroner fra salget af det brugte tøj til to udviklingsprojekter i Afrika. Det ene er projektet HOPE i Zimbabwe, som bekæmper HIV/AIDS, malaria og tuberkulose og  det andet er Farmers Clubs i Guinea-Bissau i vestafrika, der bl.a. uddanner bønder til at blive selvforsynende med fødevarer gennem nye dyrkningmetoder, planlægning og samarbejde bønderne imellem. Gennem pengeindsamlinger  og salg af foreningens HOPE avis har vi doneret yderligere 235.000 kroner, som vi har samlet ind til HOPE i Zimbabwe. Derudover har vi støttet det sociale arbejde på Kofoed Skole i København.
Få yderligere indblik i vores arbejde gennem artiklen med titlen” Containerne med den store miljøgevinst” fra dette link
Artiklen tager læserne med ud at tømme containere sammen med vores chauffør Algis.