Spørgsmål og svar (FAQ)

 • Hvad går pengene til?

  Alt overskud går til udviklingsprojekter. UFF-Humana støtter i øjeblikket projekter i Guinea-Bissau og Zimbabwe. Du kan se regnskabet i hovedtal  her

 • Har UFF-Humana noget med Tvind at gøre?

  UFF-Humana blev grundlagt af elever og lærere fra Den Rejsende Højskole i Tvind i 1977 som et svar på de store behov for at forbedre forholdene i de fattige dele af Verden. UFF-Humana og Tvind har således en fælles oprindelse, men er separate juridiske og økonomiske enheder. Nogle af Tvind skolerne bidrager til UFF-Humanas indsamlinger til projekter og til oplysningskampagner. Nogle af de internationale frivillige, der arbejder med vores lokale partnere i projekter og programmer i Afrika, kommer fra De Rejsende Højskoler

 • Hvad er TCE og HOPE?

  TCE og HOPE er to forskellige HIV/AIDS-bekæmpelsesprojekter. TCE står for Total Control of Epidemic (total kontrol over epidemien). Læs mere TCE og HOPE her

  TCE og HOPE er to forskellige HIV/AIDS-bekæmpelsesprojekter. TCE står for Total Control of Epidemic (total kontrol over epidemien). Læs mere TCE og HOPE her[A1]


   [A1]Link TCE og HOPE

 • Ødelægger salg af brugt tøj i afrikanske lande, landenes egen tøj industri?

  Salget af brugt tøj konkurrere ikke med salget af lokalproduceret tøj. Brugt tøj konkurrerer med salget af nyt tøj, der primært bliver produceret i Kina. Meget få afrikanske lande har en egentligt produktion af tekstiler, hvilket bl.a. skyldes for dårlig infrastruktur. Meget af det tekstil, der bruges til at sy traditionelt afrikansk tøj, er importeret fra lande som Kina, Holland og Tyskland.

 • Sælges tøjet i afrikanske lande?

  Ja, en stor del af det tøj, sko og husholdningstekstiler, der bliver indsamlet i Europa, videresælges i afrikanske lande. Det gælder også tøj indsamlet i Danmark. En del af det tøj, som UFF-Humana indsamler, kommer til Guinea-Bissau, hvor organisationen ADPP Guinea-Bissau modtager det.
  Salget af brugt tøj i Guinea-Bissau har som sit formål at tjene penge til social udvikling, skabe job til arbejdsløse samt give økonomisk dårligt stillede adgang til kvalitetstøj til en billig pris.
  I gennemsnit har et menneske i Guinea-Bissau 1 til 4 stykker tøj om året. Det er mindre end FN standarden på 8 til 12 stykker tøj per person, som er nødvendigt for at opfylde retten til en passende levestandard.
  Tøjet fra Europa ankommer i baller på 55 kg eller 500 kg til Guinea Bissau.,  Det meste af tøjet sælges til lokale handlende i baller på 55 kg. Disse handlende går efter specifikke, velkendte produkter, som giver dem mulighed for at tjene et overskud på det lokale marked.
  I nogle tilfælde opretter ADPP mobile butikker for at nå de mest afsidesliggende hjørner af landet. Da salget opererer under meget høje og detaljerede krav, er lokale beboere ansat til at arbejde med tøjsalget. På denne måde skaber projektet beskæftigelse samtidig med at det dækker et behov for billigt tøj.

 • Hvad sker der med det tøj, sko og tekstiler, UFF-Humana samler ind?

  Alt det tøj , sko og tekstiler, som UFF-Humana indsamler, videresælges til sorteringsanlæg i udlandet. Her bliver det sorteret efter kvalitet og stand. Læs mere her.

 • Hvad kan jeg aflevere af tøj, sko og tekstiler?

  Alt tøj, sko og tekstiler der er tørt og ikke alt for beskidt. Læs mere her

 • Jeg har kommet noget forkert i en container, hvad gør jeg?

  Ring eller SMS til Kaj Pihl, indsamlingsleder: 23 65 67 30. Læs mere her

 • Hvad står UFF - Humana for?

  UFF - Humana står for Ulandshjælp fra Folk til Folk – Humana People to People.