Mere end 1000 deltagere fra 114 lande deltog i en to-dages WHO Global Ministerkonference i Moskva den 16-17 november med fokus på at afslutte tuberkuloseMere end 1000 deltagere fra 114 lande deltog i en to-dages WHO Global Ministerkonference i Moskva den 16-17 november med fokus på at afslutte tuberkulose.
75 ministre blev på konferencen enige om at gøre en hurtig indsats for at få tuberkulose (TB) udryddet inden 2030.
Den globale kamp mod TB har reddet godt 53 millioner liv siden 2000 og reduceret TB-dødeligheden med 37%. Fremskridtene i mange lande er dog blevet bremset, globale mål er kørt af sporet, og der er fortsat huller i TB-pleje og forebyggelse. TB dræber stadig flere mennesker end nogen anden smitsom sygdom. Der er store problemer forbundet med ”antimicrobial resistance” som er den førende dræber af mennesker med HIV. Dr Tedros, WHOs generaldirektør, mener, at "Et af de største problemer har været mangel på politisk vilje og utilstrækkelige investeringer i bekæmpelse af TB."
Den nye aftale giver store løfter om at udrydde tuberkulose og resulterede i et kollektiv engagement for at fremskynde indsatsen for at bekæmpe TB.

Du kan læse mere om konferencen og det kollektive engagement på dette link
https://globalnyt.dk/content/ny-aftale-tuberkulose-skal-vaere-vaek-i-2030


UFF-Humana støtter bekæmpelse af tuberkulose i Zimbabwe, gennem projektet TC-TB i Makoni. (Total Control of Tuberculocis)
Du kan læse om projektet i vores sidste HOPE avis via dette link : http://www.uff.dk/nyheder-fra-uff-humana/533-hope-avis-nr-33-er-nu-udkommet