I HOPE Binduras hovedkvarter i centrum af Bindura, Zimbabwe, står fem computere fra Danmark. Computerne, som HOPE modtog før sommerferien, er en del af en donation fra foreningen UFF-Humana. 10 unge piger og yngre kvinder færdiggjorde et 14 dages kursus i starten af september og fik overrakt diplomer af provinsens undervisningsminister, Mwarkikuta Biggle, en statelig mand med stok og et stort smil. 3 repræsentanter fra UFF-Humana deltog i overrækkelsen.

”Vi lærer kursisterne helt grundlæggende færdigheder som at starte computeren, gemme dokumenter og manøvrere rundt i Windows programmerne Word, Power Point og Excel. Og ikke mindst lærer vi dem at komme på internettet og søge informationer”, siger 26-årige Tatenda, som har været frivillig i HOPE Bindura siden juni. Han har en bachelor of Science grad i socialt arbejde fra Bindura University, men har i lighed med andre veluddannede unge svært ved at finde arbejde i et land, hvor kun ca. 10% går på arbejde, som vi kender det fra Danmark. Resten er selvforsørgende og sælger alt fra plastic tæpper lavet af gammel brødemballage til friske grøntsager og stenskulpturer. Med kurset i basale computerfærdigheder rykker de unge kvinder fra Bindura en del tættere på det etablerede arbejdsmarked. Selvom 14 dage lyder af ingenting, så kræver det sin kvinde at finde tid til at følge kurset, for kvinderne skal også tjene penge til mad og holde hus. To kvinder droppede ud, inden de var færdige.
”Vores næste planer indbefatter at udbrede vores tilbud til 12 bydistrikter og 10 landdistrikter, hvor vi i samarbejde med Zimbabwes ungdomsministerium vil uddanne repræsentanter for disse distrikter, som efterfølgende skal hjælpe os med at mobilisere andre mennesker i distrikterne, så de også kan lære at begå sig med en computer”, siger Rebecca Njopera, projektleder for HOPE i Bindura.