I begyndelsen af marts 2020 blev det bekræftet, at Covid-19-pandemien var nået til Zimbabwe. Siden da er pandemien vokset betragteligt i landet og er nu nået op på 124.581 smittede og 4.416 dødsfald, mens 112.399 er erklæret raske igen (data fra Worldometer 2021 d. 31.08.2021). Ser man kun på dødsfald i forhold til befolkningens størrelse, er Zimbabwe ikke blandt de hårdest ramte lande, men hvis man også medregner de ustabile politiske forhold, HIV/AIDS, udbredt fattigdom og voldsomme klimaforandringer, står Zimbabwe overfor enorme udfordringer under Covid-19-pandemien.

Hele landet er lige nu nedlukket på niveau 4. Dette blev besluttet af de zimbabweanske myndigheder, fordi der for nylig har været en kraftig stigning i antallet af Covid-19 tilfælde. Denne beslutning betyder, at uddannelsesinstitutioner som universiteter og skoler er lukkede. Selv om nogle af skolerne prøver at tilbyde undervisning online, er der store problemer med adgang til teknologi og elektricitet. Andre Covid-19-restriktioner forbyder større forsamlinger og unødvendig transport. Kontorer og andre virksomheder holder kun åbent fra 8 til 15.

HOPE projektet i Bindura tester stadigvæk lokalbefolkningen for HIV, men antallet af tests er faldet, fordi der kommer meget færre mennesker ind til byen. HOPE-frivillige tager alle de krævede forholdsregler og fortsætter på den måde arbejdet med at uddele kondomer rundt om i Bindura by. F.eks. lægger de mange kondomer i frisørsaloner, i butikker og hos barberer, hvor det er let for folk at tage dem.

HOPE-projektets leder Rebecca Njopera siger, at i Zimbabwe er nu i alt 1.674.710 personer - dvs. godt 11% af befolkningen - vaccineret mod Covid-19. På HOPE-projektet er alle ansatte blevet vaccineret, og næste skridt er at starte vaccination af frivillige og studenter, der er aktivister i de forskellige dele af HOPE projektet i Bindura by og i landområderne.