genbrug underbukserCa. 44.500 tons tøj og tekstil bliver hvert år smidt ud. Et nyt forskningsprojekt vil undersøge, om der er potentiale for at sikre, at tøj og tekstiler - eksempelvis underbukser - bliver genanvendt.

Denne artikkel er skrevet af Nynne Nørup. Nynne har en civilingeniørgrad i miljøteknologi fra Syddansk Universitet og en bachelor i plan og miljø fra Aalborg Universitet. Hun har skrevet speciale om genanvendelse og genbrug af tekstiler i Danmark.

I januar 2015 begyndte hun på erhvervs-ph.d'en 'Miljøvurdering af genbrug, genanvendelse, forbrænding og bortskaffelse af tekstiler'. Projektet har til formål, at vurdere, hvordan håndteringen af brugte tekstiler kan optimeres miljømæssigt.

Nedenunder kan du downlaode PDF filen med artikkelen i sin helhed. Den kan også læses på http://videnskab.dk

 

antorini og nynneNynne Nørup - til højre - modtager 1. præmien i kommunikationskonkurrencen for denne artikel. Til venstre er det formand Uddannelses- og Forskningsudvalget Christine Antorini (S). (Foto: Tom Jersø / ATV)Nynne Nørup har med denne artikel vundet 1. præmien i The Industrial PhD & Postoc Association Communication Prize 2016
- en kommunikationskonkurrence der hvert år udskrives af The Industrial PhD & PostDoc Association. De artikler, som får 1.- 2.- og 3.-præmien i konkurrencen bliver publiceret på Videnskab