Lørdag den 1. December var den internationale AIDS-dag – en dag hvor mennesker over hele verden står sammen i kampen mod HIV/AIDS. Der er sket mange fremskridt siden 1988, bl.a. kender 3 ud af 4 af dem, der i dag lever med AIDS, deres status. Men det er stadig en lang og sej kamp dels at nå ud med hjælp til alle dem, der lever med HIV/AIDS, og dels at stoppe spredningen af HIV. Ifølge UNAIDS, var der i 2017 på verdensplan i alt 36,9 millioner mennesker, der levede med HIV. Af dem var 35,1 millioner voksne og 1,8 millioner børn, så HIV/AIDS er fortsat en af historiens mest ødelæggende epidemier, og det er nødvendigt at gøre meget mere for at standse dens videre udbredelse.


UFF-Humana støtter projektet HOPE i Zimbabwe – et HIV/AIDS-projekt, der både hjælper dem, der er smittet, og arbejder med at nedbringe spredningen af HIV/AIDS. I Zimbabwe er der omkring 1,3 millioner mennesker, der lever med HIV/AIDS – det er omkring 13,3 % af befolkningen mellem 15 og 49. HOPE projektet har arbejdet i Mashonaland Central siden 1998 og har sin hovedafdeling i Bindura, hvor de organiserer støttegrupper, starter indtægtsskabende projekter, udbreder viden om HIV/AIDS og om, hvordan man kan stoppe smitten, samt opfordrer alle til at blive testet. Rebecca Njopera, der er leder af HOPE projektet siger: ”Kampen mod HIV/AIDS går i den rigtige retning. Antallet af nye AIDS-tilfælde i Zimbabwe er faldet fra 79.000 i 2010 til 40.000 i 2016”.

På den internationale AIDS-dag afholdt TC-TB (Total Kontrol med Tuberkulose) og HOPE Bindura et arrangement i Mazowe-distriktet i Mashonaland. De havde en stand, hvor de holdt oplæg og fortalte om HOPE’s arbejde og om TC-TB. I arrangement deltog også repræsentanter fra NAC (National Aids Council), DAPP (UFF-Humanas zimbabweanske søsterorganisation, som driver bl.a. HOPE Bindura ), indsatte fra Binduras fængsel, fra forskellige skoler – samt mange andre fra området. Se billedet nedenunder.
Støt HOPE-projektet ved at give tøj, sko og tekstiler. Find den nærmeste indsamlingscontainer på https://www.uff.dk/features/aflevere-dit-toj-og-tekstil/find-din-container - eller giv et pengebidrag på mobile pay til nr. 23656730 – eller ved at indbetale til bankkonto 3205-4958700755.