ADPP Guinea-Bissau driver et lærerseminarium, der uddanner grundskole lærere til landområderne. Undervisningen er både teoretisk og praktisk. Eleverne specialiserer sig i sundhed og trivsel, ligestilling, iværksætteri, fødevareproduktion m.m. for at sikre implementering af mikroprojekter i de lokalsamfund, de arbejder i.

Alexina Ca er studerende på ADPPs læreruddannelse, kaldet DNS. Hun er 27 år gammel og kommer fra Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. Det var hendes onkel, der introducerede DNS til hende. Da hun besøgte DNS, blev hun fascineret af læseplanen, da den er forskellig fra de sædvanlige læreruddannelser. Alexina synes det er godt, at skolen fokuserer på lokalsamfundene i stedet for de store byer, da det giver børn og unge fra landdistrikterne mulighed for en god uddannelse. Se interview med Alexina her

Felismina Raul Gomes fra Canchungo er 26 år og studerende på ADPPs lærerseminarium i Cacheu. Det var en stor udfordring for Felismina at starte på læreruddannelsen, fordi hun var vant til de hjemlige rutiner. Nu nyder hun at være sammen med de øvrige studerende og er glad for undervisningen og den viden og de erfaringer, hun får. Hun synes, det er en god læreruddannelse, da den økonomisk er overkommelig at gå på og fordi den giver de studerende mulighed for en god uddannelse, hvilket der er brug for i Guinea-Bissau, for at nå Verdensmål nr. 4 om kvalitetsuddannelse til alle. Se interview med Felismina her.
To korte film med Alexina og Felismina fra ADPPs lærerseminarium i Cacheu, Guinea-Bissau.