Farmers’ Club’s nyeste projekt, som begyndte i 2016, har fokus på produktion og en mere kommerciel tilgang til cashew. Formålet med projektet er at styrke småbønderne og deres lokalsamfund dels gennem at give dem større økonomisk uafhængighed og dels ved at forbedre familiernes ernæringstilstand ved at indføre nye, sunde afgrøder. Disse småbønder kan komme til at lære mere om dyrkning af både cashew og andre afgrøder, ligesom de kan blive medlemmer af Farmers’ Club’s, der tilbyder besøg på deres marker, introduktion til billigt, bæredygtigt udstyr, deling af viden og erfaringer om landbrugsmetoder - og meget mere.

I 2017 har projektet blandt andet uddannet 6 medarbejdere tilstrækkeligt til, at de nu kan lede forarbejdningsanlæg og plantager. Samtidig er der i landsbyerne blevet startet 28 cashew-planteskoler, og 312 småbønder er blevet oplært i at dyrke og styre produktionen af cashew. Desuden er 50 fagskoleelever blevet specialiseret i cashewproduktion.

Det vigtigste mål for den næste periode er at bygge et forarbejdningsanlæg for cashew for på den måde at øge produktionen og salget af denne afgrøde. Udover produktionen af cashewnødder, bruges cashewfrugten til fremstilling af juice. På den vedhæftede billedserie kan man bl.a. se produktionen af juice. Læg mærke til at skolemøblerne, fra Genbrug til Syd bevillingen, flittigt bliver brugt ved kurser, arrangementer og fremstilling af juice.

 

UFF-Humana Mepex 2020

UFF-Humana har kontrakt med et eksternt konsulentfirma, Mepex Consult AS, som kontrollerer og dokumenterer mængder og kvaliteter fra indsamling til slutbruger. Her finder du den sidste rapport.