Tariro Support Organization i Guruve, en lille ny organisation i Zimbabwe, har nu seks medlemmer med Kizito Mupunga som formand. Organisationen arbejder både med at reducere udbredelsen af HIV/AIDS og med at støtte dem, der allerede er berørt af sygdommen. Nogle af gruppens medlemmer har førhen arbejdet både i anti-AIDS-projektet TCE (Total kontrol med Epidemien) – og i CISU projektet HOPE i Guruve, som blev afsluttet for en del år tilbage.


Organisationen Tariro, som betyder Hope på shona, afsluttede for nylig et to-dages uddannelsesprogram for unge fra 16 forskellige ”secondary schools” (skoler for unge fra 8. klasse til og med gymnasiet). Programmet drejede sig om bekæmpelse af HIV/AIDS og om mobilisering til screening for tuberkulose. UFF-Humana har doneret en computer til Tariro, så organisationen kan starte en lille klub, hvor deltagerne lærer it-færdigheder. Computeren er doneret af Computergruppen i Holbæk og sendt til Zimbabwe gennem en bevilling fra Genbrug til Syd. Tariro har også planer om at starte en ungdomsklub med både indendørs og udendørs aktiviteter, oplysende videoer og it-undervisning, samt at starte en klub for unge mødre med syning, it og havebrug.
Den donerede computer er dels beregnet som en hjælp til organisationens administrative arbejde og dels til kurser i it-færdigheder. Vi glæder os til at høre mere om Tariros projekter og til fortsat at samarbejde med dem.