I starten af maj besøgte UFF-Humanas leder Else Hanne Zimbabwe, hvor hun fik mulighed for at aflægge visit til de forskellige projekter, som støttes af donationer fra UFF- Humanas aktiviteter i Danmark.

Glade børn på Ponesai Vanhu-Børnehjemmet
På børnehjemmet Ponesai Vanhu bor 50 børn i alderen fra 3 år til 18 år. Her er børnene med til at dyrke deres egne grøntsager, og de har høns og kaniner, som de stolt viste frem. Når børnene ikke går i skole, er de med til at passe på deres hjem, men der er også tid til at tegne og lege. Derfor havde Else Hanne også medbragt farveblyanter til børnene, hvilket der kom mange gode værker ud af.

Else_Hanne_Zimbabwe_2.jpg

Dyrkning af grøntsager i Makoni-distriktet
Projektet, som har fokus på HIV og Tuberkulose-ramte individer i fokus, inddeler landbrugere i klubber med 50 personer i hver. Grupperne får tildelt et stykke land til deling. Her dyrker de en variation af forskellige grøntsager og modtager undervisning i forskellige dyrkningsmetoder. Men fællesskabet har flere steder udviklet sig til meget mere end et arbejdsfællesskab. Størstedelen af projektets deltagere er kvinder, som er gode til at hjælpe og understøtte hinanden.

Det var en fantastisk oplevelse at møde medlemmerne i de to grøntsagshave-klubber er og opleve deres store dedikation. Der er et fantastisk humør blandt dem og produktionen af grøntsager i haverne inspirerer og uddanner folk til at gå hjem og lave deres egne haver. Produktionen af mad betyder, at de kan brødføde deres familier med tre måltider mad om dagen i stedet for et enkelt som før. Ved salg af den ekstra produktion har det også været muligt for familierne at betale skolepenge, så deres børn kan komme i skole,” fortæller Else Hanne.  

Jeg bidrog selv med idéer til dyrkning og anvendelse af nye afgrøder. Samtidig understregede jeg for deltagerne, at det er vigtigt, at de lærer at producere mere end til sig selv, fordi de har en fantastisk mulighed, da der er lavet aftaler med to supermarkeder, som vil aftage grøntsagerne.”

Alle afgrøderne produceres med organisk kompost og uden brug af kunstgødning.

Du kan læse mere om projektet i Facebook-opslaget her.