En stigning i antallet af malariatilfælde udgør endnu en trussel i Zimbabwe, hvor sundhedssystemet allerede kæmper med at håndtere COVID-19-situationen. Resultatet er, at Zimbabwes sundhedssystem står over for en alvorlig mangel på medicin midt i en økonomisk situation, der bliver stadigt værre.

Malaria smitter via en særlig myg, og udbrud af malaria er blevet rapporteret over hele landet i foråret 2020. Manicaland, Masvingo and Mashonaland East er klart landets hårdest ramte provinser.
På trods af disse vanskeligheder, prøver HOPE-projektet at nå ud til og forberede de mest sårbare lokalsamfund på at modstå denne situation. I maj 2020 gennemførte HOPE-projektet i samarbejde med Ministeriet for Sundhed og Børnevelfærd undervisning om både COVID-19 og malaria. Hovedparten af dem, der deltog i undervisningen, var 40 unge mennesker fra landsbyen Nyava. Undervisningen omfattede oplysning om symptomer, årsager og beskyttelse. Desuden diskuterede HOPE-projektet hygiejne-tiltag, hyppig vask af hænder under rindende vand, brug af ansigtsmaske og forbud mod større forsamlinger. Endelig blev forskelle og ligheder mellem malaria og COVID-19 også diskuteret.
Her kan du finde mere information om tiltag mod malaria i COVID-19-foranstaltningerne:
https://www.who.int/malaria/publications/atoz/tailoring-malaria-interventions-in-the-covid-19-response/en/