Nyheder fra UFF Humana

En stigning i antallet af malariatilfælde udgør endnu en trussel i Zimbabwe, hvor sundhedssystemet allerede kæmper med at håndtere COVID-19-situationen. Resultatet er, at Zimbabwes sundhedssystem står over for en alvorlig mangel på medicin midt i en økonomisk situation, der bliver stadigt værre.

HOPE aktivister diskuterer forskelle og ligheder mellem Malaria og COVID 19 med lokalsamfundet

HOPE aktivister diskuterer forskelle og ligheder mellem Malaria og COVID 19 med lokalsamfundet

Under HOPE møderne opfordres folk til at opretholde social afstand

Under HOPE møderne opfordres folk til at opretholde social afstand

Malaria smitter via en særlig myg, og udbrud af malaria er blevet rapporteret over hele landet i foråret 2020. Manicaland, Masvingo and Mashonaland East er klart landets hårdest ramte provinser.
På trods af disse vanskeligheder, prøver HOPE-projektet at nå ud til og forberede de mest sårbare lokalsamfund på at modstå denne situation. I maj 2020 gennemførte HOPE-projektet i samarbejde med Ministeriet for Sundhed og Børnevelfærd undervisning om både COVID-19 og malaria. Hovedparten af dem, der deltog i undervisningen, var 40 unge mennesker fra landsbyen Nyava. Undervisningen omfattede oplysning om symptomer, årsager og beskyttelse. Desuden diskuterede HOPE-projektet hygiejne-tiltag, hyppig vask af hænder under rindende vand, brug af ansigtsmaske og forbud mod større forsamlinger. Endelig blev forskelle og ligheder mellem malaria og COVID-19 også diskuteret.
Her kan du finde mere information om tiltag mod malaria i COVID-19-foranstaltningerne:
https://www.who.int/malaria/publications/atoz/tailoring-malaria-interventions-in-the-covid-19-response/en/