Jeg hedder Rukudzo Evelyn Kabondo, og jeg er en af de unge piger, som kom med i syklubben i HOPE Bindura. Jeg er nr. 3 ud af 6 børn, har 2 brødre og 3 søstre og bor sammen med mine forældre. Jeg har gennemført ”Form 4” i min skole (svarer ca. til 10. klasse), men jeg kan ikke hente mit afgangsbevis, fordi jeg endnu ikke har kunnet betale mine skolepenge.
Mens jeg så mig om efter andre muligheder, hørte jeg om syklubben og besluttede at komme med i den. Jeg har nu syet en nederdel til mig selv, syet skoleuniformer både til piger og drenge, en kjole til en lille pige, og lige nu er jeg ved at sy en langærmet skjorte. Alle disse ting har været en del af niveau 1 i mit sykursus, og jeg vil rigtig gerne gennemføre alle 3 niveauer.
Vi lærer ikke bare at sy, men i timerne har vi også fokus på at diskutere vigtige emner fra HIV til ernæring, pubertet, sex og sundhed. Jeg synes, at disse emner er meget vigtige, så jeg tager den viden, som jeg får, med hjem og deler den med min familie og med mine venner i det område, som jeg kommer fra.


Takket være syklubben, kan jeg tjene penge til at leve for ved hjælp af mine færdigheder i at sy, og jeg kan spare sammen til at få mit afgangsbevis fra skolen. Jeg puffer til andre piger fra mit område for at få dem til komme med i syklubben.

Har I en symaskine stående, som I ikke bruger, eller kender I evt. nogen, der har en symaskine, som de gerne vil donere så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ang. afhentning.

Sendingen med udstyr til Zimbabwe bliver pakket af Nødhjælpsdepotet Danishreliefgroup.dk i Næstved den 1.april. Symaskinerne bliver fordelt til Child Aid projektet i Shamwa og til HOPE projektet i Bindura, som drives af DAPP Zimbabwe. Hermed lidt fotos af nogle af de symaskiner som DAPP modtog i 2018, samt nogle af de kjoler, som er blevet syet af kvinder i Child Aid projektet. Nogle af disse symaskiner kommer fra MultiCenter Syd og er blevet tjekket og evt. repareret af Nødhjælpsdepotet inden de er blevet sendt til Zimbabwe.

Humana People to People har mistet en ven i musiker Oliver "Tuku" Mtukudzis tidlige død den 23. januar 2019. "Tuku" vil forblive kendt som en ydmyg musiker, der gennem sin musikkarriere opnåede at blive en international kunstner, der brugte sin indflydelse til at synge om hiv og aids, ligestilling mellem mænd og kvinder og børns rettigheder.

"Tuku" anses for at være Zimbabwes mest berømte og internationalt anerkendte kulturelle ikon. Hans musikkarriere strakte sig over 41 år, hvilket gjorde ham til en legendarisk musiker, som formåede at producere 66 albums. Læs hele Humana People to Peoples hyldest til Oliver " Tuku" Mtukudzis fra dette link http://www.humana.org/news/341-farewell-tuku-a-friend-a-legend

Tirsdag den 8 januar deltog UFF-Humana i lanceringen af Danmarks nye VerdensmålsportalTirsdag den 8 januar deltog UFF-Humana i lanceringen af Danmarks nye Verdensmålsportal.

Nu er verdensmål.org i luften og vil bringe nyheder om de mange nye innovative tiltag og udfordringer, der opstår i implementeringen af Verdensmålene i Danmark, ligesom den vil samle løsninger, eksempler og materialer til inspiration for alle, der gerne vil tage Verdensmålene til sig. 

Ambitionen er, at det skal være nemt for danskerne at orientere sig i og få kendskab til målene og blive inspireret til handling lokalt, kommunalt og nationalt.

For at den ambition kan indfris, er der brug for et bredt kendskab til verdensmål.org. Vi håber derfor, at mange vil bruge den i deres daglige arbejde samt dele linket med kollegaer, samarbejdspartnere, venner og familie.
Portalen findes på www.verdensmål.org

Billeder og video fra arrangementet kan ses her: https://verdensbedstenyheder.dk/projekter/verdensmaal-org-daekker-verdensmaalene-i-danmark/

Det er muligt at indsende events under portalens event-funktion, ligesom Verdens Bedste Nyheder meget gerne modtager forslag til nyheder til portalen.

I samarbejde med UNHCR og uddannelsesnetværket under Globalt Fokus, inviterer UNESCO til lanceringen af den nye Global Education Monitoring Report (GEM-rapport) 2018/2019.
Læs mere om Global Education Monitoring Report: https://en.unesco.org/gem-report/
Der bydes på en spændende og lærerig dag med oplæg fra forskellige eksperter, der har praktisk erfaring og mange årig viden indenfor uddannelse og udvikling.

Tilmelding og deltagelse
Det er gratis at deltage men det kræver tilmeldinger, som skal ske via dette link: https://docs.google.com/forms/d/1rs1hv2ZHZvhx2qHvR4PD78I64YB2bEIqOl29RIc...
HUSK billedlegitimation, som er nødvendigt for at få adgang til FN Byen.

Tid
Onsdag, 12. december 2018 - 12:30 til 16:00

Sted
FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København - Auditorium lll, Campus 1

Programmet kan downloades fra denne fil