Gule fodboldtrøjer og turkis sportstøj skaber glæde på ADPP Guinea-Bissaus lærerseminarium i Bachil. Seminariets fodboldhold modtog i februar måned sportstøj fra Nødhjælpsdepotet i Næstved, som blev anvendt i kampen mod et rutineret hold fra Casheu. Glæden og stoltheden over det nye tøj sikrede de lærerstuderende en sejr på 4-1 på udebane. Hermed fotos af de studerende under træning med sportstøjet samt billeder af det vindende hold og frivillige fra Næstved, der viser tøjet frem inden det pakkes i containeren til UFF-Humanas samarbejdspartner ADPP i Guinea-Bissau. Sendingen af sportstøjet, samt skolemøbler, cykler, computere m.m. er gjort mulig gennem en bevilling fra puljen Genbrug til Syd.

Idai emergency appeal

Humana People to Peoples Partnershipteam i Europa, har oprettet denne Crowfunding, https://www.gofundme.com/gofundmecomhelp-mozambique hvor man kan donere hjælp til nødsituationen i Mozambique, Zimbabwe og Malawi forårsaget af cyklonen Idai.

Det er anslået at 2,6 millioner mennesker er blevet ramt af, hvad FN siger, kan være "den sydlige halvkugles værste katastrofe" i Mozambique, Malawi og Zimbabwe.

Det fulde omfang af ødelæggelserne er stadig ikke klar, med mange områder, herunder Mozambiques næststørste by Beira, stadig afskåret fra hjælp på grund af skader på infrastrukturen. Over 400.000 mennesker har mistet deres hjem. Humana People to People’s nationale partnere ADPP Mozambique, DAPP Zimbabwe og DAPP Malawi er i området og koordinerer med andre beredskabsindsatser for at yde grundlæggende assistance til de berørte og forberede en længerevarende genopbygning.

Donationer, der modtages via dette opråb, vil blive brugt til at yde nødhjælp til de tusindvis af mennesker, der har behov for husly, tøj, fødevarer, vandrensning og sundhedsbistand. Opdateringer vil blive givet løbende og som situationen udvikler sig.

Humana People to People-medlemmer appellerer om støtte - og takker for alle donationer.

Støt ofrene og de overlevende – hjælp os til sammen med disse mennesker at genopbygge deres lande.

DAPP Zimbabwe supports the flood victim in Southern Africa

 UFF-Humanas partner i Zimbabwe, DAPP Zimbabwe har doneret mad, tæpper og materialer til ofrene for stormen Idai i Zimbabwe. Hjælpen er blevet overdraget til civilbeskyttelsesrepræsentanterne på Manyame luftbases indsamlingscenter.

DAPP Zimbabwes landsdirektør Mathias Paradzai sagde ved overdragelsen af nødhjælpen følgende: "DAPP Zimbabwe sørger sammen med hele nationen over dem, der har mistet livet i denne katastrofe, og vi håber på hurtig hjælp til de skadede".
Han tilføjede, at de ødelæggende virkninger af denne katastrofe er vidtrækkende og sagde blandt andet : "Vi har en lang vej med genopbygning foran os, og vi skal fortsætte med at arbejde sammen for at hjælpe de berørte familier".

DAPPs nødhjælpsarbejde kan støttes gennem UFF-Humana med bidrag på mobilepay til 234357 skriv NØDHJÆLP på bidraget.

Ifølge de nyeste tal fra OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) er 259 mennesker døde, 162 er såret og mindst 500 er meldt savnet.
OCHA anslår, at en kvart million mennesker i Zimbabwe har brug for fødevarehjælp
Stormen Idai betragtes, som en af de værste tropiske cykloner i Afrika, der har forårsaget katastrofale skader i Mocambique, Zimbabwe og Malawi.
På videoen herunder kan man se, hvor voldsomt det gik til i Zimbabwe.

https://youtu.be/NjcjAacizjA

 

Tropisk Storm i det Sydlige AfricaOp mod halvanden million mennesker i Mozambique, Malawi og Zimbabwe har mistet strøm, veje, telefonforbindelse eller hjem. Den tropiske cyclon Idai væltede træer og huse, mens voldsom nedbør skyllede broer bort og begravede hele bydele i mudderskred. Søndag aften var mindst 150 mennesker omkommet i det sydlige Afrika som følge af den tropiske cyclon Idai, der brølede videre ind mod sin egen opløsning i kontinentets tørre ørkenhøjland, mens den efterlod et hundreder kilometer bredt spor af ødelæggelse og elendighed i nogle af verdens fattigste lande. Mens stormen forsvandt mod vest, var mange hundrede fortsat savnede i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, hvor hvirvelstormen efterlod tusinder strandet bag ødelagte veje, bortskyllede broer og tabte telefonforbindelser.

 

Læs mere fra dette link
https://globalnyt.dk/content/hundreder-draebt-af-tropisk-storm-i-det-sydlige-afrika

 

HOPE Avis nr34Læs om unge aktivister i Zimbabwe.

Nu kan UFF-Humanas nye nummer af HOPE avisen downloades.
Denne avis blev første gang udgivet i år 2000, da UFF-Humana begyndte at støtte Aidsbekæmpelses projektet TCE,
(Total Control with the Epidemic) i Zimbabwe.
Da TCE projektet sluttede i 2014, forsatte vi i UFF-Humana, med at støtte kampen mod HIV/AIDS i Zimbabwe gennem HOPE projektet.
HOPE projektet giver bl.a. hjælp til selvhjælp til børn, unge og voksne som er berørt af følgerne af HIV/AIDS epidemien i Zimbabwe.
I avisen kan I læse om hvordan unge aktivister arbejder med mange af FNs 17 verdensmål og hvordan computere og symaskiner giver håb om jobs i Zimbabwe.
Der er også en artikel fra Namibia, som har stor succes i kampen mod HIV/AIDS.

Download HOPE avis nr. 34 fra dette link