
Vi er glade for at kunne annoncere åbningen af vores vintage og trend second hand shop i København fredag den 8. april fra kl. 11 til 18.
Butikken ligger på Vesterbrogade 50, København V, og vil være åben dagligt fra 10 til 18.
Vær den første til at tjekke vores vintage- og trendkollektion. Har du spørgsmål, så kontakt os via Facebook eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Vi glæder os til at se dig!

Vi er glade for at kunne annoncere åbningen af vores nye Trend & Vintage shop – ‘UFF HUMANA SECOND HAND’ den 8. april. Butikken ligger på Vesterbrogade 50, København V, og vil være åben dagligt fra 10 til 18.
Butikken bliver drevet af frivillige i samarbejde med butiksleder Anne Marie Madsen, som har erfaring med drift af second hand butikker.
UFF HUMANA SECOND HAND henvender sig især til det publikum, som har opdaget, hvor mange skatte man kan finde og kombinere i second hand. Vi sælger preloved, vintage og trendy tøj og masser af tilbehør. Bliv en ”sustainable customer” i vores nye shop.
Husk at sætte stort X i kalenderen, da det bliver en festlig event for vintage-lovers! Vi håber at se dig den 8. april!
Yderligere information om åbningsdagen vil blive annonceret.
Følg os på Facebook: UFF HUMANA SHOP og Instagram: uff_humana_shop.
I perioden 2.-11. marts besøgte repræsentanter fra UFF-Humana projekter, der drives af ADPP-GB (Ajuda de Desenvolvimento de Povo para Povo) i Guinea-Bissau. Projekterne omfatter 1) Fagskolen, hvor unge mennesker bliver oplært i håndværk for at blive bl.a. VVS’ere, solcellemekanikere og elektrikere 2) Lærerseminariet, som uddanner unge til at blive lærere især i landområderne, 3) Cashew-fabrikken i Bissora, som fremstiller økologiske cashew-nødder til eksport til Europa, 4) Farmers’ Clubs i Kiset og Kinana, som støtter lokalsamfund på landet til bl.a. at dyrke og forarbejde grøntsager både til salg og for at forbedre deres egen kost, og 5) et par grundskoler, som har modtaget skolemøbler og andet udstyr fra Danmark.
Cashew fabrikken i Bissora
Desuden har UFF-Humana startet et lille nyt projekt – produktion af genbrugelige hygiejnebind. De fleste kvinder i Guinea-Bissau har ikke mulighed for at få ordentlige produkter til deres menstruation. Derfor bruger kvinderne gamle klude, som ofte medfører sundhedsproblemer, somme tider alvorlige. Iøvrigt sker det tit, at piger går glip af skoledage og arbejdsdage. Kursus i at fremstille genbrugelige bind blev afholdt for grupper på lærerseminariet og på fagskolen i Bissora. Begge steder blev ideen om at sy genbrugsbind hilst velkommen. Genbrugsbind giver flere fordele: bedre menstruationshygiejne, væsentligt mindre affald sammenlignet med éngangsprodukter, og desuden en mulighed for at tjene penge ved producere bind til salg.
Set fra et overordnet perspektiv styrkede rejsen endnu en gang partnerskabet mellem Danmark og Guinea-Bissau. For UFF-Humana er samarbejde med lokale partnere afgørende for at opnå holdbare resultater i forbindelse med at hjælpe et lands mest sårbare befolkningsgrupper. Det samarbejde og de bånd, som UFF-Humana og ADPP-GB har opbygget, betyder at begge organisationer kan udvide deres arbejde og styrke den positive påvirkning over hele Guinea-Bissau.
Ligesom i resten af verden: ”Zimbabwe er på vej tilbage til normalen”, siger Ellen Chiyindiko fra DAPP Zimbabwe. Siden pandemiens start har der i Zimbabwe været forskellige faser af nedlukning og genåbning af bl.a. skoler og offentlige tjenester. Covid-19-pandemien har i høj grad påvirket mange sårbare mennesker - i Zimbabwe ikke mindst de 4,6 millioner børn, som er gået glip af vigtige dele af deres uddannelse. Heldigvis er skoler, offentlig service og DAPP Zimbabwes projekter igen åbne og i fuld gang, og alle mennesker prøver at komme tilbage til deres hverdagsrutiner.
Selv om disse nedlukninger er ophørt, gennemføres der stadigvæk adskillige andre sikkerhedsforanstaltninger i forhold til Covid-19. Der er udgangsforbud mellem midnat og kl. 5.30, og det håndhæves af sikkerhedstjenesterne. Det er obligatorisk at bruge mundbind, når man ikke er i sit eget hjem, og alle skal fortsat holde mindst 1 meters afstand til andre mennesker. Alle, der rejser ind i Zimbabwe, skal enten være færdigvaccineret eller have en negativ test, der er højst 48 timer gammel. Hvis man ikke opfylder kravet, skal man i karantæne.
Som Ellen Chiyindiko skriver, er alle DAPP Zimbabwes projekter åbne og i gang. Desuden skriver hun, at de drives efter alle de sundhedsforskrifter, som myndighederne anbefaler.
I perioden 3. januar 2020 – 11. februar 2022 har der i Zimbabwe været i alt 231.040 bekræftede tilfælde af Covid-19 og 5.373 dødsfald indberettet til WHO. Pr. 29. januar 2022 er der blevet givet i alt 7.608.063 vaccinedoser mod Covid-19 (iflg. WHO).
På engelsk findes begrebet “period poverty” altså fattigdom, der har at gøre med menstruation – både som årsag og virkning. Det er mangel på adgang til gode produkter som bind og tamponer, men også mangel på oplysning og på passende muligheder for at kunne vaske sig, skille sig af med brugte bind osv. Det anslås, at verden over har omkring 500 millioner kvinder problemer af denne type, og at dette ofte medfører såvel fysiske som mentale og følelsesmæssige udfordringer. Oven i dette mister mange kvinder, især unge piger, skoledage, arbejdsdage eller andre daglige aktiviteter, fordi menstruation er tabubelagt, og pigerne vil skjule deres tilstand.
Cashew fabrikken i Bissora
I Zimbabwe er problemet udbredt – hele 72% af de menstruerende piger bruger ikke hygiejnebind, fordi de ikke har råd til det. Pigerne med den fattigste og mest udsatte baggrund er selvfølgelig hårdest ramt. Manglen på ordentlige menstruationsprodukter går somme tider ud over pigernes helbred og ofte over deres selvtillid og værdighed.
For at hjælpe på problemet blandt pigerne på Ponesai Vanhu Children’s Home, har UFF-Humana doneret en symaskine til børnehjemmet og desuden stof og instruktionsvideoer, der viser, hvordan man kan sy genbrugelige hygiejnebind. Tilmed har børnehjemmet samarbejdet med projektet HOPE Bindura, således at en syerske herfra gav et 2-dages sykursus til 11 unge piger. Her lærte pigerne at arbejde med tekstiler, udskære mønstre og sy de forskellige dele sammen. Desuden har børnehjemmet inviteret en lokal sygeplejerske til at lære pigerne, hvordan de bedst tager sig af deres menstruation f.eks. grundlæggende hygiejne.
UFF-Humana fortsætter med at samarbejde med Ponesai Vanhu Children’s Home og Hope Bindura for at sikre, at pigerne både på børnehjemmet og på andre projekter fortsætter med at få mere viden og bedre praktiske muligheder for håndtere deres menstruation på en god og sikker måde. Andre mål i denne forbindelse er dels bedre viden om, hvordan kroppen fungerer og forandres, og dels bedre adgang til faciliteter som toiletter og bad, bedre adgang til sundhedspleje – og måske ikke mindst et positivt miljø, hvor pigerne trygt kan søge hjælp.