covid19 zimbabwe fb

Denne video viser og fortæller om oplysningskampagnen til forebyggelse af Covid-19, som gennemførte flg.: 1. ”Road shows” med musik og dans samt taler fra ladet af lastbiler. 2. Opsætning af plakater og uddeling af løbesedler. 3. Demonstration af korrekt brug af mundbind og vaskning af hænder.

Road show’et kom især til steder med mange mennesker og derfor stor smitterisiko, som de tæt befolkede forstæder til byen Rusape. På markeder og ved busstationer blev der uddelt information til kunder, passagerer og ikke mindst til sælgere og buschauffører. I starten var det ikke alle, som brugte mundbindet helt korrekt, det blev forbedret i løbet af kampagnen.

Projektet til forebyggelse af COVID-19 i Makoni distriktet i det østlige Zimbabwe er blevet gennemført i perioden 19.06.-19.12.2020 af UFF-Humana i samarbejde med vores partner DAPP Zimbabwe. Projektet er finansieret af en bevilling på 1 mio. kr. fra DERF (Danish Emergency Relief Fund).

 

zim covid19 fb

Denne video handler om fødevaresikkerhed til de mest udsatte mennesker. COVID-19 nedlukningen rammer alle. Transportrestriktionerne har betydet, at mange mennesker har mistet deres indtægter fra markedssalgs. Mennesker kunne heller ikke tage hen til de store landbrugsejendomme for at arbejde. Det er gået hårdest ud over dem, der i forvejen er fattige og sårbare. Et af projektet mål var derfor at hjælpe de 500 mest udsatte familier, som f.eks. dem, der i forvejen var ramt af HIV/AIDS eller tuberkulose.

 

Familierne blev omhyggeligt udvalgt i samarbejde med lokale sundhedsarbejdere og myndigheder. Hver familie har modtaget en pakke med grundlæggende fødevarer som majsmel, bønner, madolie og sukker. Derudover fik de hjælp til at oprette køkkenhaver inkl. udlevering af grøntsagsfrø til bønner og tomater. Også uddeling af mundbind og bedre adgang til sundhedssystemet var en del af hjælpen.

 

uff kontainer danmark 900x600

UFF-Humana har Miljøbeskyttelse som et af sine 3 formål. Vi beskytter miljøet ved at indsamle brugt tøj, sko og tekstiler og sende det videre til professionel sortering i overensstemmelse med Affaldshierarkiet, hvor genbrug er det vigtigste, dernæst genanvendelse og til sidst bortskaffelse som affald.

Da fremstilling, brug og bortskaffelse af tekstiler udsætter naturen for meget stor skadelig påvirkning, medfører arbejdet med at genbruge tøjet så lang tid som muligt en betydelig miljøgevinst. Konsulentfirmaet Mepex Consult AS kontrollerer tøjet, som UFF-Humana indsamler, langs hele ”tøjets vej” fra indsamlingssted via sortering til slutdestinationen, som kan være en markedsplads i Afrika.

UFF-Humana er som den eneste tøjindsamler i Danmark godkendt og registreret hos Energistyrelsen som indsamler af kategorien Tøj og sko i Affaldsregisteret og indberetter alle tøjmængder, -kvaliteter og -destinationer til ADS (AffaldsDataSystemet) . Tak til alle jer, der lægger tøj i UFF-Humanas containere.

Find din nærmeste UFF-Humana container fra dette link

I løbet af 2020 har vi i UFF-Humana engageret os i støtte op om sportsaktiviteter i Zimbabwe og Guinea-Bissau. Dette har vi gjort ved at sende brugt sportsudstyr til vores partnerorganisationer i disse to lande. Når børn og unge i landområderne engagerer sig i sport, er de med til at udvikle på landområderne. De unge bliver en del af et fællesskab, hvilket er med til at holde dem ude af problemer med f.eks stoffer eller alkohol. Sport kan være med til at sætte fokus på ligestilling mellem kønnene og forbedrer sundhed og trivsel.

Denne lille video har til formål at vise, hvordan sport kan være med til at gøre en forskel for unge mennesker i Zimbabwe. Vi siger tusind tak for samarbejdet til vores partnere i Danmark og Zimbabwe.

Her du kan se filmen

  

Guinea-Bissau i Vestafrika har med en befolkning på godt 1,8 millioner haft 3.469 smittede og 52 døde pga. COVID-19 fra epidemiens start frem til 17 mart 2021.
Landets regering har gennemført adskillige nedlukninger, og den seneste nedlukning er forlænget frem til den 25. marts.
I følge Guinea-Bissaus vaccinationsplan skal 1. fase nå ud til 20 % af befolkningen. Første prioritet har sundhedspersonale og patienter med alvorlige sygdomme som HIV/AIDS, tuberkulose, diabetes, hjerte-kar-sygdomme m.m.

For et land som Guinea-Bissau – der hører til de allerfattigste i verden – er det helt afgørende med internationalt samarbejde om udvikling, produktion og retfærdig adgang til såvel tests som behandling og vacciner i bekæmpelsen af COVID-19. Ifølge den internationale vaccine-organisation COVAX vil Guinea-Bissau modtage 120.000 doser vaccine fra AstraZeneca inden udgangen af maj 2021.

COVAX blev startet i april 2020, som en del af samarbejdet mellem WHO, Europakommissionen m.fl. om bekæmpelse af COVID-19. Samarbejdet blev kaldt ”Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator”. Ét af disse ”tools” (værktøjer) er vaccine – og det internationale samarbejde om forskning, udvikling, produktion og distribution af COVD-19-vaccine blev til COVAX (COVID-19 Vaccines Global Access). COVAX’s motto er ”Ingen er sikker, før alle er sikre”, og organisationen samarbejder meget bredt - med myndigheder, internationale organisationer, private virksomheder, universiteter, forskere og mange flere - og forhandler også priser – for at nå målet, som er, at COVID-19-vaccine er nået ud til risikogrupper og sundhedspersonale i lav- og mellem-indkomstlande inden udgangen af 2021. Mange lande støtter COVAX økonomisk – også Danmark og de øvrige EU-lande.

Det er nødvendigt at fremskynde vaccineprogrammer og sikre en retfærdig adgang til dem for alle lande i verden for at komme pandemien til livs.