UFF-Humana arbejder tæt sammen med Genbrug til Syd (en pulje, der giver støtte til forsendelse af doneret, brugt udstyr fra Danmark til udviklingslande) for at skabe udvikling blandt verdens fattige. I 2020 har UFF-Humana søgt og fået bevilget fragt af en container med skolemøbler, hospitalsudstyr, computere, cykler m.m. til vores partnerorganisation DAPP i Zimbabwe. Frivillige fra Nødhjælpsdepotet (Danish Relief Group) og UFF-Humana har ydet en stor indsats med indsamling af udstyr og pakning af containeren.

Vores partner, DAPP Zimbabwe, sørger for at udstyret bruges til at skabe udvikling i de projekter og blandt de mennesker, som modtager udstyret. Denne gang vil nogle skoler, som endnu ikke har skolemøbler til alle elever, få skolemøbler fra sendingen. Otte laptops fra Danmark gør det muligt, at oprette et kommunikations center med internet café for lokalbefolkningen i Bindura distriktet.Centeret bliver en del af HOPE projektet og skal drives af unge frivillige fra HOPE.

Denne lille video viser pakningen af containeren i Næstved den 27 juni

 

Humana Statusrapport 2019 400x300

I UFF-Humana er vi glade og stolte over at kunne præsentere "Progress Report-2019" for Humana People to People - en rapport, som tydeligt viser værdien af organisationens arbejde. Rapporten giver indblik i det arbejde, der er udført af Humana People to Peoples 30 medlemsorganisationer i det forløbne år, herunder det fælles engagement for at gøre vores arbejde tydeligere, mere gennemsigtigt og med større gennemslagskraft.

I 2019, hvor arbejdet er foregået i 45 lande, gennemførte Humana People to Peoples medlemsorganisationer tilsammen 1.259 projekter. Disse projekter nåede ud til mere end 12 millioner mennesker og er et betydningsfuldt bidrag til at formindske konsekvenserne af fattigdom. Samtidig hjælper og støtter projekterne folk i lokalsamfundet til at løse nogle af verdens vigtigste humanitære og udviklingsmæssige udfordringer.

Statusrapporten viser især de fem hovedområder indenfor social udvikling: (1) bæredygtigt landbrug og miljø, (2) udvikling af lokalsamfund, (3) sundhed, (4) uddannelse og (5) indsamling og salg af brugt tøj. Rapporten viser også med eksempler en håndfuld af de 12 millioner mennesker, der er engageret i at skabe et bedre liv i deres lokalsamfund, og hvad deres engagement har betydet for dem.
Formanden for Humana People to People, Snorre Westergaard, udtaler flg.: " Jeg takker alle samarbejdspartnere, som er en mangfoldighed af forskellige organisationer, stiftelser, virksomheder, regeringer, tøjdonorer, containerværter og kommuner for blot at nævne nogle få. Uden denne kontinuerlige støtte fra de mange samarbejdspartnere kunne Humana People to People ikke fremvise alle de resultater, som der fortælles om i denne rapport".

God fornøjelse med læsningen.

Humana People to Peoples Progress Report kan downloades fra dette link

UFF Denmark Results 2019 300x400

Firmaet Mepex Consult AS kontrollerer og dokumenterer "tøjets vej" i UFF-Humanas tøjindsamling, fra indsamlingssted til slutdestination. På denne baggrund udfærdiger de hvert år en Textile 

Transparency Report over alle mængder af genbrugeligt, genanvendeligt og affald til alle destinationer.
I 2019 har UFF-Humana indsamlet og solgt 2535 tons tøj.
Den seneste rapport fra Mepex Consult dækker 2019 og viser, at anvendelsen af tøj, sko og tekstiler indsamlet af UFF-Humana i 2019 var:

  • Genbrug 84,3%
  • Genanvendelse 9,8%
  • Affald 5,9 %


Rapporten fra Mepex Consult kan du finde her

En stigning i antallet af malariatilfælde udgør endnu en trussel i Zimbabwe, hvor sundhedssystemet allerede kæmper med at håndtere COVID-19-situationen. Resultatet er, at Zimbabwes sundhedssystem står over for en alvorlig mangel på medicin midt i en økonomisk situation, der bliver stadigt værre.

Malaria smitter via en særlig myg, og udbrud af malaria er blevet rapporteret over hele landet i foråret 2020. Manicaland, Masvingo and Mashonaland East er klart landets hårdest ramte provinser.
På trods af disse vanskeligheder, prøver HOPE-projektet at nå ud til og forberede de mest sårbare lokalsamfund på at modstå denne situation. I maj 2020 gennemførte HOPE-projektet i samarbejde med Ministeriet for Sundhed og Børnevelfærd undervisning om både COVID-19 og malaria. Hovedparten af dem, der deltog i undervisningen, var 40 unge mennesker fra landsbyen Nyava. Undervisningen omfattede oplysning om symptomer, årsager og beskyttelse. Desuden diskuterede HOPE-projektet hygiejne-tiltag, hyppig vask af hænder under rindende vand, brug af ansigtsmaske og forbud mod større forsamlinger. Endelig blev forskelle og ligheder mellem malaria og COVID-19 også diskuteret.
Her kan du finde mere information om tiltag mod malaria i COVID-19-foranstaltningerne:
https://www.who.int/malaria/publications/atoz/tailoring-malaria-interventions-in-the-covid-19-response/en/

I sidste uge fik UFF-Humana nyheder fra teamet på HOPE-projektet i Zimbabwe. Lederen af projektet, Rebecca Njopera skriver følgende: ”Jeg er meget glad for at kunne fortælle, at her i HOPE Bindura er vi alle raske og har det godt. Jeg kan tilføje, at i DAPP Zimbabwe tager vi alle de forholdsregler, som Sundhedsministeriet har meldt ud, for at vi kan holde os raske”. I det følgende afsnit fortæller Rebecca om den nuværende situation, og om HOPE-projektets aktiviteter under nedlukningen.


I Zimbabwe er nedlukningen blevet delt ind i 3 faser. Den første fase bestod af 21-dages streng nedlukning efterfulgt af 2. fase med 2 ugers nedlukning. Den 3. fase var også på 2 uger, men knap så intens, den varede til den 17. maj 2020. På nuværende tidspunkt overholder HOPE-projektet begrænsninger som forsamlinger på højst 50 personer, og arbejdstider mellem kl. 8 og kl. 15.
For at opretholde social afstand og undgå forsamlinger bruger de frivillige fra HOPE dør-til-dør-metoden for at nå ud til de mest sårbare grupper. Desuden arbejder HOPE direkte sammen med Ministeriet for Sundhed og Børnevelfærd. Frivillige fra ministeriet sørger for selve malaria-testen, hvis de frivillige fra HOPE finder mulige malaria-tilfælde.
Med hensyn til HIV-test, så startede HOPE-projektet testning igen den 11. maj, denne gang med alle COVID-19-forholdsreglerne som at vaske hænder med sæbe og rindende vand, brug af håndsprit samt udlevering af ansigtsmasker til dem der kom uden. Rådgivning eller gruppeundervisning om HIV/AIDS fortsætter - nu inkl. information om COVID-19 og malaria. Uddeling af kondomer fortsætter også.