Nyheder fra UFF Humana

Arbejdet i HOPE Bindura er delt i 3 hovedaktiviteter: sundhedstjeneste, opsøgende arbejde og meningsdannelse. Herunder fortælles om sundhedsarbejdet.
Aktiviteterne i sundhedstjenesten består af mobilisering i forhold til HIV-testing, behandling for sexuelt overførte sygdomme samt omskæring af mænd. Det opsøgende arbejde omfatter også ungdomsarbejde. Projektets mål er at bringe procenten af smittede med HIV og andre sexuelt overførte sygdomme ned blandt indbyggerne i Bindura-området. Sidste år lykkedes det for projektleder Rebecca Njopera, de 8 medarbejdere og de 11.000 frivillige HOPE aktivister at nå ud til 45.306 mennesker i alle aldre i hele området. 26.241 mennesker blev mobiliseret til at blive testet for HIV, 3.319 børn og unge blev engageret i HOPE-aktiviteter, og 360 TRIO-grupper blev dannet (en TRIO-gruppe består af en HIV-smittet, et familiemedlem og en HOPE- aktivist) – og TRIO’ens opgave er at hjælpe den HIV-smittede dels med at tage den nødvendige medicin og dels med støtte til at håndtere andre forhold, såvel følelsesmæssige som rent praktiske.
Takket være alle de mennesker, der er involveret i projektet, har år 2017 været et godt år, hvor projektet er vokset, både mht. antallet af aktivister og antallet af lokale indbyggere, som man er nået ud til. Kampen mod HIV/AIDS er langtfra forbi, men vi fortsætter med at gå fremad og med at nå ud til så mange mennesker, som muligt for at nedbringe spredningen af HIV/AIDS så meget som muligt.

 

HOPE Bindura har startet syklubber op i landområderne.

HOPE Bindura har startet syklubber op i landområderne.

HOPE-aktivist Tinotenda forklarer her hvordan et female kondom bruges

HOPE-aktivist Tinotenda forklarer her hvordan et female kondom bruges

Banner i HOPE centeret på Engelsk og Shona med gode råd til de besøgende

Banner i HOPE centeret på Engelsk og Shona med gode råd til de besøgende

Frivillige i HOPE fejrer resultater af deres arbejde

Frivillige i HOPE fejrer resultater af deres arbejde

Senior aktivister til møde i HOPE centeret i Bindura

Senior aktivister til møde i HOPE centeret i Bindura

Sammenkomst i en af HOPE klubberne med fremvisning af syproduktioner m.m

Sammenkomst i en af HOPE klubberne med fremvisning af syproduktioner m.m

Da frivillige fra Nødhjælpsdepotet i Næstved den 26 februar pakkede en container med udstyr til Zimbabwe, optog vi en film af aktionen.
I containeren kom der skolemøbler, kontorudstyr, computere, hospitalsudstyr, cykler m.m. Udstyret er indsamlet og repareret af frivillige fra Nødhjælpsdepotet Danishreliefgroup.dk i Næstved.
UFF-Humanas partner i Zimbabwe, DAPP Zimbabwe fordeler udstyret til hospitaler, skoler, klinikker, sundheds - og landbrugsprojekter, som de driver eller arbejder sammen med.Computergruppen i Holbæk har bidraget med computere, MultiCenter Syd i Nykøbing Falster har bidraget med bl.a. symaskiner og Genbrug og Donation i Glostrup har bidraget med hospitalssenge.
Tak til alle for jeres indsats for at gøre denne sending mulig. Ca. 40 mennesker i Danmark mellem 16 og 82 år, har på en eller anden måde bidraget til sendingen. I Zimbabwe sørger frivillige, og medarbejdere i DAPP Zimbabwe for at tage vare på materialerne fra Danmark og sikre en stor effekt for små midler.
Tak til Louise Bajer Hallander for en god film!!!

 

En af dem er aktivisten Tinotenda Chinyani på 23 år fra Zimbabwe. Allerede som teenager valgte Tinotenda, at blive frivillig i projektet HOPE der bekæmper HIV/AIDS

Kvindernes internationale kampdag den 8. marts bruges i mange lande til at sætte fokus på kvinders stilling i verden. For at markere dagen, vil vi i UFF-Humana sætte fokus på kvinder, som gør en stor forskel for deres medmennesker.
En af dem er aktivisten Tinotenda Chinyani på 23 år fra Zimbabwe. Allerede som teenager valgte Tinotenda, at blive frivillig i projektet HOPE der bekæmper HIV/AIDS. Tinotenda deltog også aktivt i kampagnen mod børneægteskaber i Zimbabwe for et par år siden, hvor hun deltog i kampagner, events og demonstrationer for at få befolkningens og politikernes opbakning til at forbyde børneægteskaber. Det lykkedes og børneægteskaber er nu forbudt i Zimbabwe. Nu gælder det så om at reagere, hvis loven ikke bliver overholdt.

Læs mere om Tinotenda fra dette link  http://www.uff.dk/tinotenda

De to containere til Guinea-Bissau, der blev pakket i henholdsvis Næstved og Glostrup i november og december er nu endelig ankommet til Bissora i Guinea-Bissau. Onsdag den 7.marts afholdt foreningen ADPP i Guinea-Bissau et stort arrangement ved fagskolen i Bissora med deltagelse af folk fra sundhedsministeriet, det lokale hospital, skoleforstandere m.fl. Radio og TV var også tilstede ved arrangementet samt en kvindegruppe, der underholdt med sang og dans. 

Lastbil Med Hospitalsudstyr
Aftalepapir underskrives

Projektledere, lærere og elever fra ADPPs projekter i Bissora hjalp til med udpakning og fordeling af skolemøbler, cykler, hospitalsudstyr m.m. Alle ansvarlige personer, der modtog udstyr, kvitterede for udstyret og forpligtiger sig til at vedligeholde det. Her følger nogle billeder fra arrangementet samt fordeling og udkørsel af udstyret. ????
Tak til Genbrug til Syd, Nødhjælpsdepotet Danishreliefgroup.dk i Næstved, Genbrug og Donation i Glostrup, MultiCenter Syd i Nykøbing Falster, Computergruppen i Holbæk og ADPP Guiné-Bissau, der har gjort denne sending mulig.

Herunder ses fotos fra containernes ankomst til Bissora i  Guinea-Bissau samt tømning af containerne.

dokumentation af  ”tøjets vej” samt graden af genbrug 2016

UFF-Humana har kontrakt med et eksternt konsulentfirma, Mepex Consult AS, som overvåger og dokumenter ”tøjets vej” samt graden af genbrug, genanvendelse og affald. 

Den seneste rapport fra Mepex Consult dækker 2016 og viser, at anvendelsen af tøj, sko og tekstiler indsamlet af UFF-Humana i 2016 var

  • Genbrug 83%
  • Genanvendelse 14%
  • Affald 3%

Rapporten fra Mepex Consult kan du se i sin helhed her.

 

Underkategorier