Nyheder fra UFF Humana

Federationen Humana People to People er glad og stolt over at udsende Statusrapport 2018 for Humana People to People - en rapport, som tydeligt viser værdien af organisationens arbejde.
Rapporten giver indblik i det arbejde, der er udført af Humana People to People og vores 30 medlemsorganisationer i det forløbne år, herunder det fælles engagement for at gøre vores arbejde tydeligere, mere gennemsigtigt og med større gennemslagskraft.
Det er interessant at se, at rapporten viser, hvordan enkle, stærke og billige udviklingsmodeller kan stå distancen, når de bygger på styrken fra de mange mennesker, som selv går i spidsen for at forbedre deres forhold.
I 2018, med arbejde tværs over 5 kontinenter, gennemførte Humana People to People’s medlemsorganisationer tilsammen 1.134 projekter vedrørende bæredygtigt landbrug og miljø, udvikling af lokalsamfund, sundhed og uddannelse. Disse projekter nåede ud til mere end 9,5 millioner mennesker og er et betydningsfuldt bidrag til at formindske konsekvenserne af fattigdom og støtte forskellige samfund i arbejdet med at løse nogle af verdens vigtigste humanitære og udviklingsmæssige udfordringer.
Nogle af eksemplerne i statusrapporten viser tydeligt, hvordan Humana People to People’s tilgang til udvikling forandrer mennesker tilværelse. Humana People to People’s form for projekter, der er rodfæstet i det lokale samfund og gennemføres af de mennesker, der bor der, er en afgørende faktor i at skabe varig udvikling
FN’s målsætning for 2030 forsætter med at være vejledning for de aktiviteter, som Humana People to People og vores medlemmer giver sig i kast med. Humana People to People vil fortsat arbejde på at hjælpe landene til at opnå FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling i håb om at formindske lidelser og skabe varig positiv forandring.

Download Humana People to People´s nye Progress Rapport fra dette link
http://www.humana.org/images/pdfs/Progress-Report-2018.pdf

Oplysningsprojektet: "Mød unge brobyggere fra Zimbabwe der arbejder med Verdensmålene’ er i gang!!

I UFF-Humana er vi super glade over at deltage i det EU-finansierede CISU projekt: FRAME,VOICE,REPORT, (FVR). Sammen med 16 andre organisationer i Danmark, fik vi i april måned bevilget penge til at udbrede kendskabet til FNs 17 verdensmål i Danmark. På det første opstartsmøde for FVR, fik vi et godt indblik i de projekter, som de øvrige 16 organisationer skal i gang med. CISU gav inspiration og tips til hvordan vi kan udvikle på vores aktiviteter. TAK til CISU for en inspirerende opstart. Vi er i fuld gang med projektet "Mød unge brobyggere fra Zimbabwe der arbejder med Verdensmålene" og glæder os til at dele vores erfaringer med jer.
Sidste nyt : I går fik vores to gæster Raphael og Tatenda fra Zimbabwe, endelig visa til Danmark, så nu går vi i gang med at lave aftaler om foredrag og workshops på uddannelsessteder rundt om i hele Danmark i september måned.
Hermed fotos fra CISUs opstartsmøde, hvor vi alle skulle præsentere vores oplysningsprojekt på en plakat. Informationsmedarbejder Greta og leder Else Hanne deltog i mødet.

CISUs foredrag om FRAME.VOICE.REPORT projekt

CISUs foredrag om FRAME.VOICE.REPORT projekt

CISUs foredrag

CISUs foredrag

Plancher af vores projekt

Plancher af vores projekt

Workshop om hvordan vi skal udvikle vores projekter

Workshop om hvordan vi skal udvikle vores projekter

ADPPs lærerseminarium har fået en donation af reoler var firmaet source Holmris og partner. De lærerstuderende på seminariet i Guinea-Bissau har derfor indrettet et flot og brugbart bibliotek med fagbøger, skønlitteratur og børnebøger. De fleste af bøgerne kommer fra Humana i Portugal, som har haft en større kampagne i gang for at samle bøgerne ind.

Seminariets bibliotek er åbent, ikke kun for de lærerstuderende, men også for lokalbefolkningen.

Folk fra lokalområdet bliver nemlig inviteret indenfor for at kigge og læse i bøgerne.

UFF-Humana siger tusind tak til Lions klub i Suså, som opbevarede reolerne for os, indtil de kunne blive pakket i containeren af Nødhjælpsdepotet i Næstved. Hermed en lille fotoserie af det flotte bibliotek og skolemøblerne i brug, samt hvordan biblioteket så ud inden reolerne kom. De studerende har stor glæde af skolemøbler og reoler fra Danmark, som er med til at forbedre undervisningen.

reolerne inden pakning i container

reolerne inden pakning i container

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Biblioteket før der kom nye reoler

Biblioteket før der kom nye reoler

Det flotte nye bibliotek

Det flotte nye bibliotek

Biblioteket bliver flittingt brugt af de studerende

Biblioteket bliver flittingt brugt af de studerende

Klasseværelse på seminariet

Klasseværelse på seminariet

Den tropiske cyklon ”Idai” ramte det sydlige Afrika i marts 2019 og efterlod et dødeligt spor af ødelæggelse. Regn, storm, jordskred og oversvømmelser hærgede det østlige Zimbabwe, og mange steder blev landskabet næsten ændret til ukendelighed. Ifølge rapporterne var Chimanimani distriktet det hårdest ramte område i Zimbabwe – det er en bjergrig egn tæt på grænsen til Mozambique.

Uddeling af nødhjælp til mennesker i Chimanimani

Uddeling af nødhjælp til mennesker i Chimanimani

En af de mange ødelagte bygninger i Chimanimani

En af de mange ødelagte bygninger i Chimanimani


Denne katastrofe, som er den første af slagsen i området, efterlod en række ødelæggelser i distriktet og vendte på et øjeblik op og ned på tilværelsen for mange mennesker. I samarbejde med andre humanitære organisationer arbejder adskillige teams, fra vores partnerorganisation DAPP Zimbabwe, på at nå ud til de lokalsamfund i Chimanimani, som cyklonen ”Idai” har afskåret fra normal kontakt med omverdenen. Nogle af lokalområderne kan man kun nå ud til på cykel eller til fods. DAPP-teams hjælper i øjeblikket de mennesker, som mangler grundlæggende fornødenheder som rent vand, toiletter og nødhjælpspakker med mad.

UFF-Humana modtager fortsat Nødhjælp til Chimanimani på mobilepay nr. 234357 eller til konto: 8401 - 0001295221,
skriv Nødhjælp på indbetalingen. TAK for alle bidrag.
Billederne er sendt til UFF-Humana af medarbejdere fra DAPP, som arbejder i Chimanimani.

Gule fodboldtrøjer og turkis sportstøj skaber glæde på ADPP Guinea-Bissaus lærerseminarium i Bachil. Seminariets fodboldhold modtog i februar måned sportstøj fra Nødhjælpsdepotet i Næstved, som blev anvendt i kampen mod et rutineret hold fra Casheu. Glæden og stoltheden over det nye tøj sikrede de lærerstuderende en sejr på 4-1 på udebane. Hermed fotos af de studerende under træning med sportstøjet samt billeder af det vindende hold og frivillige fra Næstved, der viser tøjet frem inden det pakkes i containeren til UFF-Humanas samarbejdspartner ADPP i Guinea-Bissau. Sendingen af sportstøjet, samt skolemøbler, cykler, computere m.m. er gjort mulig gennem en bevilling fra puljen Genbrug til Syd.

Pakning af sportstøj I Næstved

Pakning af sportstøj I Næstved

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Sportstøj fra Næstved

Sportstøj fra Næstved

Underkategorier