Nyheder fra UFF Humana

I samarbejde med UNHCR og uddannelsesnetværket under Globalt Fokus, inviterer UNESCO til lanceringen af den nye Global Education Monitoring Report (GEM-rapport) 2018/2019.
Læs mere om Global Education Monitoring Report: https://en.unesco.org/gem-report/
Der bydes på en spændende og lærerig dag med oplæg fra forskellige eksperter, der har praktisk erfaring og mange årig viden indenfor uddannelse og udvikling.

Børn fra  Farmers Club projektet i Oio, Guinea-Bissau

Børn fra Farmers Club projektet i Oio, Guinea-Bissau

Elever fra Shamva Primary School, Zimbabwe, som sidder på skolemøbler fra Danmark

Elever fra Shamva Primary School, Zimbabwe, som sidder på skolemøbler fra Danmark

Elever på Ponesai Vanhu Junior School, Zimbabwe, løser opgaver på computer

Elever på Ponesai Vanhu Junior School, Zimbabwe, løser opgaver på computer

Tilmelding og deltagelse
Det er gratis at deltage men det kræver tilmeldinger, som skal ske via dette link: https://docs.google.com/forms/d/1rs1hv2ZHZvhx2qHvR4PD78I64YB2bEIqOl29RIc...
HUSK billedlegitimation, som er nødvendigt for at få adgang til FN Byen.

Tid
Onsdag, 12. december 2018 - 12:30 til 16:00

Sted
FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København - Auditorium lll, Campus 1

Programmet kan downloades fra denne fil

Lørdag den 1. December var den internationale AIDS-dag – en dag hvor mennesker over hele verden står sammen i kampen mod HIV/AIDS. Der er sket mange fremskridt siden 1988, bl.a. kender 3 ud af 4 af dem, der i dag lever med AIDS, deres status. Men det er stadig en lang og sej kamp dels at nå ud med hjælp til alle dem, der lever med HIV/AIDS, og dels at stoppe spredningen af HIV. Ifølge UNAIDS, var der i 2017 på verdensplan i alt 36,9 millioner mennesker, der levede med HIV. Af dem var 35,1 millioner voksne og 1,8 millioner børn, så HIV/AIDS er fortsat en af historiens mest ødelæggende epidemier, og det er nødvendigt at gøre meget mere for at standse dens videre udbredelse.

DAPP-lærere holder spørgsmål og svar tid med de unge

DAPP-lærere holder spørgsmål og svar tid med de unge

DAPP-lærere giver små priser til de unge

DAPP-lærere giver små priser til de unge

Majecha, vores HOPE medarbejder, snakker med skolebørn om TB

Majecha, vores HOPE medarbejder, snakker med skolebørn om TB

Majecha svar på spørgsmålet om symptomerne af TB

Majecha svar på spørgsmålet om symptomerne af TB


UFF-Humana støtter projektet HOPE i Zimbabwe – et HIV/AIDS-projekt, der både hjælper dem, der er smittet, og arbejder med at nedbringe spredningen af HIV/AIDS. I Zimbabwe er der omkring 1,3 millioner mennesker, der lever med HIV/AIDS – det er omkring 13,3 % af befolkningen mellem 15 og 49. HOPE projektet har arbejdet i Mashonaland Central siden 1998 og har sin hovedafdeling i Bindura, hvor de organiserer støttegrupper, starter indtægtsskabende projekter, udbreder viden om HIV/AIDS og om, hvordan man kan stoppe smitten, samt opfordrer alle til at blive testet. Rebecca Njopera, der er leder af HOPE projektet siger: ”Kampen mod HIV/AIDS går i den rigtige retning. Antallet af nye AIDS-tilfælde i Zimbabwe er faldet fra 79.000 i 2010 til 40.000 i 2016”.

Deltager kigger og spørg om HOPE avisen

Deltager kigger og spørg om HOPE avisen

Skolebørn spørg om hvordan TB testen virker og hvordan man gør det

Skolebørn spørg om hvordan TB testen virker og hvordan man gør det

På den internationale AIDS-dag afholdt TC-TB (Total Kontrol med Tuberkulose) og HOPE Bindura et arrangement i Mazowe-distriktet i Mashonaland. De havde en stand, hvor de holdt oplæg og fortalte om HOPE’s arbejde og om TC-TB. I arrangement deltog også repræsentanter fra NAC (National Aids Council), DAPP (UFF-Humanas zimbabweanske søsterorganisation, som driver bl.a. HOPE Bindura ), indsatte fra Binduras fængsel, fra forskellige skoler – samt mange andre fra området. Se billedet nedenunder.
Støt HOPE-projektet ved at give tøj, sko og tekstiler. Find den nærmeste indsamlingscontainer på https://www.uff.dk/features/aflevere-dit-toj-og-tekstil/find-din-container - eller giv et pengebidrag på mobile pay til nr. 23656730 – eller ved at indbetale til bankkonto 3205-4958700755.

For at kunne lære ordentligt skal man sidde ordentligt. UFF-Humana har doneret skolemøbler til 2 skoleklasser på Shamva Primary School i Zimbabwe. Skolen har 1700 elever, som undervises i et morgenhold og et eftermiddagshold, for at have plads til alle eleverne. Onsdag den 12 september besøgte UFF - Humana skolen i forbindelse med en partnerskabsrejse til Zimbabwe. Ved ankomsten til skolen blev vi budt velkommen af skolens pigegarde, der i velkomstsangen takkede vores samarbejdspartner DAPP Zimbabwe for skolemøblerne.Vi fik den bedste VIP behandling, man kan ønske sig, fra ledelse, skolenævn, lærere og elever. Det var en stor oplevelse, at se hvor glade mennesker kan blive for skolemøbler fra Danmark, som indimellem ellers ender med at blive kasseret. Møblerne kommer fra Nødhjælpsdepotet i Næstved og er sendt til Zimbabwe sammen med yderligere udstyr til projekter og hospitaler v.hj.a en bevilling fra Genbrug til Syd. Se billeder og film fra besøget her.

Børn med røde skolemøbler

Børn med røde skolemøbler

Foldeborde

Foldeborde

Gruppefoto af ledelse, lærere, skolenævn og gæster

Gruppefoto af ledelse, lærere, skolenævn og gæster

Skolens dramagruppe optræder

Skolens dramagruppe optræder

Velkomsttale af skolens viceinspektør

Velkomsttale af skolens viceinspektør

 

I HOPE Binduras hovedkvarter i centrum af Bindura, Zimbabwe, står fem computere fra Danmark. Computerne, som HOPE modtog før sommerferien, er en del af en donation fra foreningen UFF-Humana. 10 unge piger og yngre kvinder færdiggjorde et 14 dages kursus i starten af september og fik overrakt diplomer af provinsens undervisningsminister, Mwarkikuta Biggle, en statelig mand med stok og et stort smil. 3 repræsentanter fra UFF-Humana deltog i overrækkelsen.

HOPE Bindura computer elev

HOPE Bindura computer elev

Tatenda med elev fra HOPEs computer kursus.

Tatenda med elev fra HOPEs computer kursus.

Provinsens Undervisningsminister Mwarkikuta Biggle holder tale i HOPE Centeret

Provinsens Undervisningsminister Mwarkikuta Biggle holder tale i HOPE Centeret

Computerholdet får overrakt diplomer

Computerholdet får overrakt diplomer

Humma Fra UFF sammmen en elev fra computerkurset

Humma Fra UFF sammmen en elev fra computerkurset

En stolt deltager modtager sit diplom

En stolt deltager modtager sit diplom

”Vi lærer kursisterne helt grundlæggende færdigheder som at starte computeren, gemme dokumenter og manøvrere rundt i Windows programmerne Word, Power Point og Excel. Og ikke mindst lærer vi dem at komme på internettet og søge informationer”, siger 26-årige Tatenda, som har været frivillig i HOPE Bindura siden juni. Han har en bachelor of Science grad i socialt arbejde fra Bindura University, men har i lighed med andre veluddannede unge svært ved at finde arbejde i et land, hvor kun ca. 10% går på arbejde, som vi kender det fra Danmark. Resten er selvforsørgende og sælger alt fra plastic tæpper lavet af gammel brødemballage til friske grøntsager og stenskulpturer. Med kurset i basale computerfærdigheder rykker de unge kvinder fra Bindura en del tættere på det etablerede arbejdsmarked. Selvom 14 dage lyder af ingenting, så kræver det sin kvinde at finde tid til at følge kurset, for kvinderne skal også tjene penge til mad og holde hus. To kvinder droppede ud, inden de var færdige.
”Vores næste planer indbefatter at udbrede vores tilbud til 12 bydistrikter og 10 landdistrikter, hvor vi i samarbejde med Zimbabwes ungdomsministerium vil uddanne repræsentanter for disse distrikter, som efterfølgende skal hjælpe os med at mobilisere andre mennesker i distrikterne, så de også kan lære at begå sig med en computer”, siger Rebecca Njopera, projektleder for HOPE i Bindura.

Progress Report 2017 Humana People to PeopleUFF-Humana er ét af 30 medlemmer af paraply-organisationen the Federation of Humana People to People – kaldet ”Federationen”. 
Medlemmerne arbejder tilsammen i 45 lande fordelt på 5 kontinenter.
I august 2018 har Federationen med stor glæde og stolthed udgivet sin rapport over, hvordan arbejdet har udviklet sig i 2017.
Rapporten reflekterer over de stier, der er trådt, og de forandringer, der er opnået for 14 millioner mennesker inden for de udviklingstemaer, som er kernen i Federationens arbejde. Rapporten indeholder oversigter over programmer om sundhed, uddannelse, udvikling af lokalsamfund, landbrug, såvel som indsamling og salg af brugt tøj.
Nogle eksempler viser, hvor afgørende det er for skabelse af varig udvikling, at arbejdet er funderet i lokalsamfundet og bygger på menneskers egne kræfter.
Federationen er fast besluttet på at blive ved med tage kampen op mod de stadig mere komplekse udfordringer og trusler, som verden står overfor i dag: analfabetisme, ulighed, epidemier, virkninger af klimaforandringer, manglen på fødevaresikkerhed – og fortsætter med at arbejde i forhold til FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling, hvis formål bl.a. er at afskaffe ekstrem fattigdom og mindske global ulighed.

For mere information besøg
Facebook: https://www.facebook.com/HumanaHPP
Twitter: https://twitter.com/HumanaHPP

Underkategorier