Nyheder fra UFF Humana

HOPE avis nr. 33 for 2017-18 er nu ude og kan downloades. I HOPE avisen kan du få et indblik i nogle af de projekter, som UFF-Humana støtter. Læs f.eks. mere om opdateringerne af kampen mod HIV/AIDS i Zimbabwe, hvor de HIV-relaterede dødsfald er faldet med 60% på ti år. Få statistiske resultater fra HOPE Bindura-projektet. Find ud af mere om det nye projekt : Total Kontrol med Tuberkulose (TC-TB) i Makoni-distriktet og deres mål med at bekæmpe tuberkulose, som ifølge WHO er en af de farligste smitsomme sygdomme. Avisen giver dig indblik i to af HOPE-aktivisternes liv og arbejde : Tinotenda Chinyani fra Bindura og Alice Shayahama fra Harare. Lær mere om det verdensomspændende mål kaldet 90-90-90 for år 2020 , læs om sparegruppen Budiriro i Zimbabwe samt hospitals- og skolemøbler, der er sendt til Zimbabwe og Guinea-Bissau gennem en bevilling fra puljen Genbrug til Syd. Få på avisens bagside et indblik i hvordan brugte tekstiler fra Norden, ifølge rapport fra Nordisk Ministerråd, brødføder 10.000 afrikanske familier. Rapportens resultater betyder, at folk kan donere deres brugte tøj til velgørenhed, uden at bekymre sig om det gør skade. Eksport af brugte tekstiler fra velgørende organisationer i Norden giver i stedet bæredygtige nettofordele.
Du kan støtte HOPEs arbejde, med bidrag til konto 3205-4958700755 i Danske Bank eller via Mobilepay på 23 65 67 30.

Download vores HOPE Avis

            Download HOPE Avisen

 

I containerne fra Nødhjælpsdepotet i Næstved var der 350 par briller, som var pakket og testet af Multicenter Syd i Nykøbing Falster. Brillerne bliver i øjeblikket givet gratis til de mennesker, som forinden har fået øjnene testet af en tilkaldt øjenlæge. De mennesker, der får testet deres øjne og anvist de korrekte briller, betaler et lille beløb til øjenlægen,  da han ikke er tilknyttet hospitalet, men kommer frivilligt. Donationen af de 350 briller er af stor betydning for mennesker i Bissorã, da man ikke kan købe briller i Bissorã, men kun i hovedstaden Bissau. Desuden er der kun ganske få , som har råd til at købe briller. Briller koster mellem 225 og 550 kr  og det er meget til dyrt for de fleste mennesker i Guinea-Bissau og mange har derfor slet ikke råd til at købe briller.

Brillerne er ankommet
Tak til jer i Danmark
Brillerne prøves

Patienter på Bissorã Hospital har også fået bedre forhold takket være donationen fra Nødhjælpsdepotet.
5 nye senge er blevet fordelt til børneafdelingen, så børnene nu har fået bedre forhold. De gamle senge er blevet flyttet til voksenafdelingen, og på den måde er der nu plads til flere overnattende patienter på denne afdeling.
Fødeafdelingen har fået kørestole til transport af kvinder, der lige har født. Tidligere blev nybagte mødre båret ud fra fødestuen af deres slægtninge, men nu bliver de kørt sikkert og komfortabelt, bekræfter en af sygeplejerskerne.
Også de nyfødte børn har fået bedre forhold. De kan nu blive badet under hygiejniske forhold i et nyt badekar, noget der også gør sygeplejerskernes arbejde lettere.
Med i donationen var også andre ting, bl.a. uniformer, sengeborde, rollatorer og en massagebriks.
Bissorã Hospital uddelte nogle af de donerede materialer til sundhedsklinikker i området, ud fra at solidaritet blandt dem, der trænger mest, er grundlaget for udviklingen i nærsamfundet.

Briller for første gang
Nye senge til børneafdelingen
Bedre sanitaire fohold

For 8. år i træk, deltager UFF-Humana i kampagnen : Verdens Bedste Nyheder.For 8. år i træk, deltager UFF-Humana i kampagnen : Verdens Bedste Nyheder
UFF-Humana har siden starten af Verdens Bedste Nyheder i 2010 deltaget talrigt med frivillige uddelere af gode nyheder om fremskridt i udviklingslandene og løsninger på globale udfordringer. I år har UFF-Humana mobiliseret frivillige koordinatorer i 14 byer i Danmark fordelt over hele landet. Blandt byerne kan nævnes Helsingør, Humlebæk, Kokkedal, Haslev, Faxe, Vordingborg, Middelfart, Holstebro m.fl Hvis du har lyst til at dele Verdens Bedste Nyheder ud i en af de nævnte byer fredag morgen den 8 september mellem kl. 7 og 9 så skriv til
Årets hovedhistorie er, at vi har fået en ”Generation Verdensmål”. Det er den nye generation af verdensborgere, der i disse år vokser op med Verdensmålene. Det er nemlig de unge og generationerne efter dem, der for alvor skal leve med konsekvenserne, hvis vi ikke formår at tackle nogle af klodens største udfordringer. Derfor har FN med Verdensmålene besluttet, at vi senest i 2030 skal have udryddet ekstrem fattigdom, mindsket den globale ulighed og bremse klimaforandringerne. De unge, der er født omkring årtusindeskiftet bliver ofte betegnet som ‘generation Z’. Men måske burde vi kalde dem ‘Generation Verdensmål’.
Især mange udviklingslande har de største ungdomsgenerationer nogensinde, og hvis de mange unge ikke kan skabe sig en fremtid i deres egne lande, rejser de efter bedre muligheder. Men presset kan også bruges til demokratisk forvandling. Siden 2011 har unge protesteret mod vold, ulighed, korruption og magtmisbrug i en lang række lande, blandt andet Brasilien, Sydafrika, Indien og Tunesien. Nogle af protesterne har ført til forandringer. For eksempel i Gambia, hvor det lykkedes at afsætte en diktator ved et fredeligt valg.

P1080498
P1080510 2
P1080530 2

Verdensmålene er en ambitiøs plan, men vi er heldigvis allerede nået et stykke af vejen. Siden 1990 er andelen af verdens befolkning, der lever i ekstrem fattigdom, mindsket med næsten 70 procent. Nu skal vi helt i mål. Derfor skal alle – også danskerne – kende de nye Verdensmål. Jo flere der kender til målene, jo flere er med til at sikre, at vores politiske ledere leverer på dem. Og jo flere der ved, hvilke fremskridt og løsninger verden byder på, jo flere kan bidrage til, at de bliver ført ud i livet.
Derfor går flere end 2000 frivillige på gaden i hele landet og uddeler Verdens Bedste Nyheder til danskerne. Læs mere om kampagnen og verdensmålene fra dette link https://verdensbedstenyheder.dk/verdensmaal/

 

Gennem puljen Genbrug til Syd, som giver støtte til forsendelse af brugt udstyr fra Danmark til udviklingslande, har UFF-Humana i 2017 sendt hospitalsudstyr og skolemøbler til Zimbabwe og Guinea Bissau.
I Zimbabwe har Shamva og Bindura hospital, samt Rutope og Glamorgan klinik modtaget, kørestole, rollatorer, hospitalssenge med sideborde, uniformer og briller. Hospitalsudstyret er indsamlet og pakket fra Nødhjælpsdepotet i Næstved. Under et besøg til Bindura hospital  i august 2017 med deltagere fra UFF-Humana og Nødhjælpsdepotet udtrykte delegationen fra Danmark stor glæde over forsendelsen og sagde bl.a. "Vi er glade for at bidrage til forbedringer for sundhedsvæsenet i Zimbabwe. Vi ved, at sundhedssektoren i Zimbabwe har stået over for mange udfordringer, og vi håber, at disse materialer vil hjælpe både patienter og medarbejdere”.
Hospitalspersonalet sagde, at donationen kom i en kritisk tid, hvor hospitalerne kæmper for at servicere deres kunder på grund af mangel på senge og andet hospitalsudstyr.
DAPP Zimbabwes repræsentant, Rebecca Njopera, projektleder i HOPE Bindura, takkede den danske delegation: "Vi sætter stor pris på indsatsen fra UFF-Humana, som i mange år har været en vigtig partner for vores udviklingsarbejde. Vi er stolte og glade for, at samarbejdet bredes ud til også at omfatte sundhedsvæsenet i Zimbabwe”.
Udover at besøge hospitaler i Zimbabwe, besøgte den danske delegation også skoler i Zimbabwe, som har modtaget skolemøbler fra Nødhjælpsdepotet og computere fra computergruppen i Holbæk. Se billeder fra besøget i Zimbabwe herunder.

DSC
IMG 20170806 135959
IMG 20170806
IMG 20170808
IMG 20170808
IMG 20170808
IMG 20170808

60 friske elever fra fagskolen i Bissora sprang straks til, da Lucas Ehrenhaus, der er frivillig engelsklærer på skolen, foreslog en rask lille cykelstafet for at fejre, at de havde modtaget cykler og cykeltøj fra UFF-Humana.
Stafetten foregik lørdag den 15. juli mellem seks hold med hver ti deltagere. Hver deltager skulle frem og tilbage over en kort strækning på 150 meter rød grusvej, før næste mand på holdet overtog cyklen. Alle eleverne var meget ivrige efter at komme i gang. Løbet blev dog udskudt lidt på grund af regn og bagefter et cykeltjek, hvor flere dæk skulle pumpes. Til sidst blev der delt cykelhjelme ud. Starten blev eksplosiv, da løbet endelig gik i gang.
Det gik så voldsomt for sig, at der hurtigt knækkede en kæde, og det første hold var ude af løbet. Da de fleste hold var i gang med fjerde ryttertur kom det første styrt, heldigvis uden skader. Sidenhen blev et hold torpederet af en anden cyklist under en rytterskift, hvilken også betød en skadet cykel. Da løbet nærmede sig afslutningen, var der tre hold markant i front, lige indtil to af de tre ryttere havde mindre styrt inden målstregen.
Det var et rigtig sjovt løb, fortæller Lucas Ehrenhaus, engelsklærer og arrangør af stafetten. For mange af deltagerne var det første gang, at de prøvede at ræse og køre hurtigt, og trods flere styrt og kaotiske episoder, havde alle det sjovt. Jublen fra tilskuerne var overvældende, og der var mange grin. Cykelløbet sluttede med uddeling af forfriskninger til alle deltagerne.

  • UFF-Humana sender brugte skolemøbler, cykler, computere, symaskiner, hospitalsudstyr m.m. til udviklingsprojekter i Guinea-Bissau.
  • Sendingerne pakkes af Nødhjælpsdepotet i Næstved.
  • Genbrug til Syd finansierer fragten.
  • Organisationen ADPP Guinea-Bissau organiserer uddelingen af tingene.
  • Fra sendingen i juni 2017 modtog fagskolen 16 cykler fra Nødhjælpsdepotet samt cykeltøj fra cykelklubben Pedal-Atleterne i Fredensborg.

B

Underkategorier