Nyheder fra UFF Humana

toejets vej

go to link Titlen på PhD-projektet er "Miljøvurdering af indsamling, genanvendelse og bortskaffelse af tøj og tekstilaffald", og denne første artikel præsenterer en sorterings- og kvalitetsvurderingsmetode for tøj, der smides ud med husholdningsaffald eller brændbart affald på genbrugsstationer. Metoden er afprøvet på tekstilaffald indsamlet fra forskellige typer af boligområder og fra genbrugspladser i flere kommuner forskellige steder i landet.

 

go to site Artiklen er på engelsk. Den er offentliggjort i det internationale tidsskrift for integreret affaldshåndtering, videnskab og teknologi, "Waste Management".
Du kan læse den nedenunder

go to link

medlem uff

Vi vil gerne være flere medlemmer i UFF-Humana.
Lige nu vil vi gerne blive så mange, at vi kan komme på SKAT's lister over velgørende organisationer.
Det vil betyde bedre muligheder for at søge penge fra fonde og bedre muligheder for at indsamle tøj m.v. til genbrug.????
Bliver vi godkendt, bliver det skattefrit for alle at donere gaver til UFF-Humana.
Interesseret? - send en mail til Else Hanne Henriksen på eller ring til 23 34 42 98 så sender hun yderligere information.

ADPP Guinea-Bissau driver et lærerseminarium, der uddanner grundskole lærere til landområderne. Undervisningen er både teoretisk og praktisk. Eleverne specialiserer sig i sundhed og trivsel, ligestilling, iværksætteri, fødevareproduktion m.m. for at sikre implementering af mikroprojekter i de lokalsamfund, de arbejder i.

 Alexina Ca er studerende på ADPPs læreruddannelse, kaldet DNS. Hun er 27 år gammel og kommer fra Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. Det var hendes onkel, der introducerede DNS til hende. Da hun besøgte DNS, blev hun fascineret af læseplanen, da den er forskellig fra de sædvanlige læreruddannelser. Alexina synes det er godt, at skolen fokuserer på lokalsamfundene i stedet for de store byer, da det giver børn og unge fra landdistrikterne mulighed for en god uddannelse. Se interview med Alexina her

click Felismina Raul Gomes fra Canchungo er 26 år og studerende på ADPPs lærerseminarium i Cacheu. Det var en stor udfordring for Felismina at starte på læreruddannelsen, fordi hun var vant til de hjemlige rutiner. Nu nyder hun at være sammen med de øvrige studerende og er glad for undervisningen og den viden og de erfaringer, hun får. Hun synes, det er en god læreruddannelse, da den økonomisk er overkommelig at gå på og fordi den giver de studerende mulighed for en god uddannelse, hvilket der er brug for i Guinea-Bissau, for at nå Verdensmål nr. 4 om kvalitetsuddannelse til alle. Se interview med Felismina her.
To korte film med Alexina og Felismina fra ADPPs lærerseminarium i Cacheu, Guinea-Bissau.

Felismina Raul Gomes - ADPP Guinea Bissau
Felismina Raul Gomes - ADPP Guinea Bissau

Felismina Raul Gomes fra Canchungo er 26 år og studerende på ADPPs lærerseminarium i Cacheu. Det var en stor udfordring for Felismina at starte på læreruddannelsen, fordi hun var vant til de hjemlige rutiner. Nu nyder hun at være sammen med de øvrige studerende og er glad for undervisningen ...

Alexina Cá - ADPP Guinea-Bissau
Alexina Cá - ADPP Guinea-Bissau

Alexina Ca er studerende på ADPPs læreruddannelse, kaldet DNS. Hun er 27 år gammel og kommer fra Bissau, hovedstaden i Guinea-Bissau. Det var hendes onkel, der introducerede DNS til hende. Da hun besøgte DNS, blev hun fascineret af læseplanen, da den er forskellig fra de sædvanlige læreruddan...

Mængderne for Genbrug, Genanvendelse og Affald

UFF-Humana har kontrakt med et eksternt konsulentfirma, Mepex Consult AS, som kontrollerer og dokumenterer mængder og kvaliteter fra indsamling til slutbruger.

I 2017 har UFF-Humana indsamlet 2.180 tons tøj.

Den seneste rapport fra Mepex Consult dækker 2017 og viser, at anvendelsen af tøj, sko og tekstiler indsamlet af UFF-Humana i 2017 var:

  • Genbrug 82%
  • Genanvendelse 13%
  • Affald 5%

Rapporten fra Mepex Consult kan du se i sin helhed her.
UFF-Humana "Certificate of achievement" kan du læse her her
(hvis du vil downloade skal du højreklikke paa link og vælge "gem link som..")

annual

Foreningen anvender den regnskabsopstilling, som ISOBRO anbefaler. 

Regnskabets nøgletal kan dermed sammenlignes med nøgletallene fra andre organisationer, der anvender samme opstilling.
UFF-Humana opnåede i 2017 en formålsprocent på 22%.
Se regnskabet i sin helhed og læs ledelsesberetningen her

Underkategorier