Nyheder fra UFF Humana

HOPE Avis nr34Læs om unge aktivister i Zimbabwe.

Nu kan UFF-Humanas nye nummer af HOPE avisen downloades.
Denne avis blev første gang udgivet i år 2000, da UFF-Humana begyndte at støtte Aidsbekæmpelses projektet TCE,
(Total Control with the Epidemic) i Zimbabwe.
Da TCE projektet sluttede i 2014, forsatte vi i UFF-Humana, med at støtte kampen mod HIV/AIDS i Zimbabwe gennem HOPE projektet.
HOPE projektet giver bl.a. hjælp til selvhjælp til børn, unge og voksne som er berørt af følgerne af HIV/AIDS epidemien i Zimbabwe.
I avisen kan I læse om hvordan unge aktivister arbejder med mange af FNs 17 verdensmål og hvordan computere og symaskiner giver håb om jobs i Zimbabwe.
Der er også en artikel fra Namibia, som har stor succes i kampen mod HIV/AIDS.

Download HOPE avis nr. 34 fra dette link

Jeg hedder Rukudzo Evelyn Kabondo, og jeg er en af de unge piger, som kom med i syklubben i HOPE Bindura. Jeg er nr. 3 ud af 6 børn, har 2 brødre og 3 søstre og bor sammen med mine forældre. Jeg har gennemført ”Form 4” i min skole (svarer ca. til 10. klasse), men jeg kan ikke hente mit afgangsbevis, fordi jeg endnu ikke har kunnet betale mine skolepenge.
Mens jeg så mig om efter andre muligheder, hørte jeg om syklubben og besluttede at komme med i den. Jeg har nu syet en nederdel til mig selv, syet skoleuniformer både til piger og drenge, en kjole til en lille pige, og lige nu er jeg ved at sy en langærmet skjorte. Alle disse ting har været en del af niveau 1 i mit sykursus, og jeg vil rigtig gerne gennemføre alle 3 niveauer.
Vi lærer ikke bare at sy, men i timerne har vi også fokus på at diskutere vigtige emner fra HIV til ernæring, pubertet, sex og sundhed. Jeg synes, at disse emner er meget vigtige, så jeg tager den viden, som jeg får, med hjem og deler den med min familie og med mine venner i det område, som jeg kommer fra.

Pakning af sportstøj I Næstved

Pakning af sportstøj I Næstved

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Sportstøj fra Næstved

Sportstøj fra Næstved


Takket være syklubben, kan jeg tjene penge til at leve for ved hjælp af mine færdigheder i at sy, og jeg kan spare sammen til at få mit afgangsbevis fra skolen. Jeg puffer til andre piger fra mit område for at få dem til komme med i syklubben.

Har I en symaskine stående, som I ikke bruger, eller kender I evt. nogen, der har en symaskine, som de gerne vil donere så skriv til ang. afhentning.

Sendingen med udstyr til Zimbabwe bliver pakket af Nødhjælpsdepotet Danishreliefgroup.dk i Næstved den 1.april. Symaskinerne bliver fordelt til Child Aid projektet i Shamwa og til HOPE projektet i Bindura, som drives af DAPP Zimbabwe. Hermed lidt fotos af nogle af de symaskiner som DAPP modtog i 2018, samt nogle af de kjoler, som er blevet syet af kvinder i Child Aid projektet. Nogle af disse symaskiner kommer fra MultiCenter Syd og er blevet tjekket og evt. repareret af Nødhjælpsdepotet inden de er blevet sendt til Zimbabwe.

Tirsdag den 8 januar deltog UFF-Humana i lanceringen af Danmarks nye VerdensmålsportalTirsdag den 8 januar deltog UFF-Humana i lanceringen af Danmarks nye Verdensmålsportal.

Nu er verdensmål.org i luften og vil bringe nyheder om de mange nye innovative tiltag og udfordringer, der opstår i implementeringen af Verdensmålene i Danmark, ligesom den vil samle løsninger, eksempler og materialer til inspiration for alle, der gerne vil tage Verdensmålene til sig. 

Ambitionen er, at det skal være nemt for danskerne at orientere sig i og få kendskab til målene og blive inspireret til handling lokalt, kommunalt og nationalt.

For at den ambition kan indfris, er der brug for et bredt kendskab til verdensmål.org. Vi håber derfor, at mange vil bruge den i deres daglige arbejde samt dele linket med kollegaer, samarbejdspartnere, venner og familie.
Portalen findes på www.verdensmål.org

Billeder og video fra arrangementet kan ses her: https://verdensbedstenyheder.dk/projekter/verdensmaal-org-daekker-verdensmaalene-i-danmark/

Det er muligt at indsende events under portalens event-funktion, ligesom Verdens Bedste Nyheder meget gerne modtager forslag til nyheder til portalen.

Humana People to People har mistet en ven i musiker Oliver "Tuku" Mtukudzis tidlige død den 23. januar 2019. "Tuku" vil forblive kendt som en ydmyg musiker, der gennem sin musikkarriere opnåede at blive en international kunstner, der brugte sin indflydelse til at synge om hiv og aids, ligestilling mellem mænd og kvinder og børns rettigheder.

Tinotenda demonstrer, hvordan et femidom virker, og understreger, hvor vigtigt det er at bruge kondom/femidom for at undgå spredning af HIV

Tinotenda demonstrer, hvordan et femidom virker, og understreger, hvor vigtigt det er at bruge kondom/femidom for at undgå spredning af HIV

I receptionen bliver alle ankomne personer registreret, før selve testen går i gang

I receptionen bliver alle ankomne personer registreret, før selve testen går i gang

"Tuku" anses for at være Zimbabwes mest berømte og internationalt anerkendte kulturelle ikon. Hans musikkarriere strakte sig over 41 år, hvilket gjorde ham til en legendarisk musiker, som formåede at producere 66 albums. Læs hele Humana People to Peoples hyldest til Oliver " Tuku" Mtukudzis fra dette link http://www.humana.org/news/341-farewell-tuku-a-friend-a-legend

Børn fra Farmers Club projektet Guinea Bissau banner

Tak for støtten og samarbejdet i 2018, vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i 2019.

Hermed vedhæftet UFF-Humanas nyhedsbrev fra december 2018 på dansk og engelsk.

Underkategorier