Nyheder fra UFF Humana

Oplysningsprojektet: "Mød unge brobyggere fra Zimbabwe der arbejder med Verdensmålene’ er i gang!!

I UFF-Humana er vi super glade over at deltage i det EU-finansierede CISU projekt: FRAME,VOICE,REPORT, (FVR). Sammen med 16 andre organisationer i Danmark, fik vi i april måned bevilget penge til at udbrede kendskabet til FNs 17 verdensmål i Danmark. På det første opstartsmøde for FVR, fik vi et godt indblik i de projekter, som de øvrige 16 organisationer skal i gang med. CISU gav inspiration og tips til hvordan vi kan udvikle på vores aktiviteter. TAK til CISU for en inspirerende opstart. Vi er i fuld gang med projektet "Mød unge brobyggere fra Zimbabwe der arbejder med Verdensmålene" og glæder os til at dele vores erfaringer med jer.
Sidste nyt : I går fik vores to gæster Raphael og Tatenda fra Zimbabwe, endelig visa til Danmark, så nu går vi i gang med at lave aftaler om foredrag og workshops på uddannelsessteder rundt om i hele Danmark i september måned.
Hermed fotos fra CISUs opstartsmøde, hvor vi alle skulle præsentere vores oplysningsprojekt på en plakat. Informationsmedarbejder Greta og leder Else Hanne deltog i mødet.

CISUs foredrag om FRAME.VOICE.REPORT projekt

CISUs foredrag om FRAME.VOICE.REPORT projekt

CISUs foredrag

CISUs foredrag

Plancher af vores projekt

Plancher af vores projekt

Workshop om hvordan vi skal udvikle vores projekter

Workshop om hvordan vi skal udvikle vores projekter

Den tropiske cyklon ”Idai” ramte det sydlige Afrika i marts 2019 og efterlod et dødeligt spor af ødelæggelse. Regn, storm, jordskred og oversvømmelser hærgede det østlige Zimbabwe, og mange steder blev landskabet næsten ændret til ukendelighed. Ifølge rapporterne var Chimanimani distriktet det hårdest ramte område i Zimbabwe – det er en bjergrig egn tæt på grænsen til Mozambique.

Uddeling af nødhjælp til mennesker i Chimanimani

Uddeling af nødhjælp til mennesker i Chimanimani

En af de mange ødelagte bygninger i Chimanimani

En af de mange ødelagte bygninger i Chimanimani


Denne katastrofe, som er den første af slagsen i området, efterlod en række ødelæggelser i distriktet og vendte på et øjeblik op og ned på tilværelsen for mange mennesker. I samarbejde med andre humanitære organisationer arbejder adskillige teams, fra vores partnerorganisation DAPP Zimbabwe, på at nå ud til de lokalsamfund i Chimanimani, som cyklonen ”Idai” har afskåret fra normal kontakt med omverdenen. Nogle af lokalområderne kan man kun nå ud til på cykel eller til fods. DAPP-teams hjælper i øjeblikket de mennesker, som mangler grundlæggende fornødenheder som rent vand, toiletter og nødhjælpspakker med mad.

UFF-Humana modtager fortsat Nødhjælp til Chimanimani på mobilepay nr. 234357 eller til konto: 8401 - 0001295221,
skriv Nødhjælp på indbetalingen. TAK for alle bidrag.
Billederne er sendt til UFF-Humana af medarbejdere fra DAPP, som arbejder i Chimanimani.

Gule fodboldtrøjer og turkis sportstøj skaber glæde på ADPP Guinea-Bissaus lærerseminarium i Bachil. Seminariets fodboldhold modtog i februar måned sportstøj fra Nødhjælpsdepotet i Næstved, som blev anvendt i kampen mod et rutineret hold fra Casheu. Glæden og stoltheden over det nye tøj sikrede de lærerstuderende en sejr på 4-1 på udebane. Hermed fotos af de studerende under træning med sportstøjet samt billeder af det vindende hold og frivillige fra Næstved, der viser tøjet frem inden det pakkes i containeren til UFF-Humanas samarbejdspartner ADPP i Guinea-Bissau. Sendingen af sportstøjet, samt skolemøbler, cykler, computere m.m. er gjort mulig gennem en bevilling fra puljen Genbrug til Syd.

Pakning af sportstøj I Næstved

Pakning af sportstøj I Næstved

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Fodboldholdet I de gule Trøjer

Sportstøj fra Næstved

Sportstøj fra Næstved

ADPPs lærerseminarium har fået en donation af reoler var firmaet Holmris og partner. De lærerstuderende på seminariet i Guinea-Bissau har derfor indrettet et flot og brugbart bibliotek med fagbøger, skønlitteratur og børnebøger. De fleste af bøgerne kommer fra Humana i Portugal, som har haft en større kampagne i gang for at samle bøgerne ind.

Seminariets bibliotek er åbent, ikke kun for de lærerstuderende, men også for lokalbefolkningen.

Folk fra lokalområdet bliver nemlig inviteret indenfor for at kigge og læse i bøgerne.

UFF-Humana siger tusind tak til Lions klub i Suså, som opbevarede reolerne for os, indtil de kunne blive pakket i containeren af Nødhjælpsdepotet i Næstved. Hermed en lille fotoserie af det flotte bibliotek og skolemøblerne i brug, samt hvordan biblioteket så ud inden reolerne kom. De studerende har stor glæde af skolemøbler og reoler fra Danmark, som er med til at forbedre undervisningen.

reolerne inden pakning i container

reolerne inden pakning i container

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Pakning af container i Næstved

Biblioteket før der kom nye reoler

Biblioteket før der kom nye reoler

Det flotte nye bibliotek

Det flotte nye bibliotek

Biblioteket bliver flittingt brugt af de studerende

Biblioteket bliver flittingt brugt af de studerende

Klasseværelse på seminariet

Klasseværelse på seminariet

Idai emergency appeal

Humana People to Peoples Partnershipteam i Europa, har oprettet denne Crowfunding, https://www.gofundme.com/gofundmecomhelp-mozambique hvor man kan donere hjælp til nødsituationen i Mozambique, Zimbabwe og Malawi forårsaget af cyklonen Idai.

Det er anslået at 2,6 millioner mennesker er blevet ramt af, hvad FN siger, kan være "den sydlige halvkugles værste katastrofe" i Mozambique, Malawi og Zimbabwe.

Det fulde omfang af ødelæggelserne er stadig ikke klar, med mange områder, herunder Mozambiques næststørste by Beira, stadig afskåret fra hjælp på grund af skader på infrastrukturen. Over 400.000 mennesker har mistet deres hjem. Humana People to People’s nationale partnere ADPP Mozambique, DAPP Zimbabwe og DAPP Malawi er i området og koordinerer med andre beredskabsindsatser for at yde grundlæggende assistance til de berørte og forberede en længerevarende genopbygning.

Donationer, der modtages via dette opråb, vil blive brugt til at yde nødhjælp til de tusindvis af mennesker, der har behov for husly, tøj, fødevarer, vandrensning og sundhedsbistand. Opdateringer vil blive givet løbende og som situationen udvikler sig.

Humana People to People-medlemmer appellerer om støtte - og takker for alle donationer.

Støt ofrene og de overlevende – hjælp os til sammen med disse mennesker at genopbygge deres lande.

Underkategorier